Afghanere tror ikke på forandring med Obama

Barack Obama håper at flere soldater skal bedre situasjonen i Afghanistan.

LITEN TRO: Uroen øker i Kabul, og ryktene om at Taliban på ny fester grepet florerer. Bildet er fra lørdag, etter at en bilbombe ble utløst av en selvmordsbomber utenfor den tyske ambassaden i Kabul. Foto: REUTERS/Omar Sobhani/SCANPIX
LITEN TRO: Uroen øker i Kabul, og ryktene om at Taliban på ny fester grepet florerer. Bildet er fra lørdag, etter at en bilbombe ble utløst av en selvmordsbomber utenfor den tyske ambassaden i Kabul. Foto: REUTERS/Omar Sobhani/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barack Obama håper at flere soldater skal bedre situasjonen i Afghanistan. Mannen i gata i Kabul tror imidlertid ikke på de store forandringene med den nye presidenten.

Den påtroppende presidenten har allerede lovet å sende 30.000 nye soldater, samtidig som han har lovet å øke presset på Pakistan for å myndighetene i Islamabad til å ta opp kampen mot Taliban i grenseområdene.

Den jevne afghaner er imidlertid ikke overbevist om at flere soldater vil gjøre noen forskjell.

- Det er ikke flere soldater vi trenger. Vi trenger utvikling, bedre økonomi og arbeidsplasser, sier Hamidullah Tarzi, som var finansminister i kommunistregjeringen fra 1989 til 1992.

- Ingen forandring

Universitetsstudenten Ziauddin tror ikke på bedre tider med Barack Obama i det hvite hus.

- De store landenes politikk forandrer seg vanligvis ikke. Her i Afghanistan tror jeg ikke på noen forandring, bortsett fra at Obama kanskje vil kjøre en hardere linje overfor Taliban, sier studenten.

Forretningsmannen Ataullah er skeptisk til det vestlige nærværet i landet, og mener det ligger religiøse motiver bak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer