Afghanerne «fredet» til onsdag kveld

Carl I. Hagen fikk ikke støtte for strakstiltak fra politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Visepresident Carl I. Hagen (Frp) fikk ikke med seg resten av Stortingets presidentskap på forslaget om å be politiet umiddelbart fjerne de demonstrerende afghanerne utenfor Stortinget.

- Men både presidentskapet, afghanerne selv og politiet er innforstått med at deadline er onsdag kveld klokka 22. Da forventer vi at demonstranter og teltleir er borte, sier Stortingets direktør Hans Brattestå til Dagbladet.no.

Fire av de seks medlemmene i Stortingets presidentskap møttes i ettermiddag. Men verken stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) eller medlemmene Inge Lønning (H) og Berit Brørby (Ap) ville bruke presidentskapet som «aktiv eier» av Stortingets grunn.

Kontakt med politiet

- Jeg har vært i kontakt med politiets operative leder flere ganger i dag. Og under et møte med afghanerne i går gjorde jeg det klart at de har fått god anledning til å framføre sitt budskap og at plenen for Stortinget er dårlig egnet som teltleir, sier stortingsdirektøren.

Onsdag er Verdens flyktningedag. Røde Kors og Flyktningehjelpen skal blant andre markere dagen foran Stortinget.

DEADLINE ONSDAG KLOKKA 22: Stortingspresident Thorbjørn Jagland gikk ikke med på kravet fra visepresident Carl I. Hagen om å be politiet fjerne de demonstrerende afghanerne umiddelbart. - Men onsdag onsdag kveld forventer vi at teltleiren er borte, sier Stortingets direktør Hans Brattestå (t.v.)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer