Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Afghansk al-Qaida-leder drept

Abu Laith al-Libi var bindeledd mellom al-Qaida og Taliban.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av al-Qaidas øverste ledere i Afghanistan er drept, ifølge en nettside som ofte brukes av ytterliggående islamistiske grupper.

I en melding på nettsiden Ekhlaas.org står det at Abu Laith al-Libi har falt som martyr, uten noen nærmere opplysninger om når og hvor han ble drept.

I følge nyhetsbyrået AP har amerikanske kilder i natt bekreftet at det var al-Libi som ble drept mandag kveld eller natt til tirsdag denne uka. Han ble drept nord i Waziristan-regionen nær grensa til Afghanistan.

al-Libi var regnet for en av Osama bin Ladens seks nærmeste medarbeidere.

Tidligere denne uken ble flere medlemmer av en væpnet gruppe drept i et rakettangrep vest i Pakistan som USA mistenkes for å ha stått bak. Stammeledere i området har opplyst at en av al-Libis medarbeiderer mistet livet i dette angrepet.

Abu Laith al-Libi kommer opprinnelig fra Libya. I november opptrådte han i en video sammen med al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri, og han har tidligere lagt ut meldinger på islamistiske internettsider. Blant annet har han tatt til orde for å utveksle fanger med Storbritannia og andre vestlige land.

Al-Libi har fungert som et bindeledd mellom den afghanske Taliban-bevegelsen og al-Qaida-nettverket, som gjennom en årrekke har drevet opplæring i geriljakrigføring og terrorisme. Han har tidligere ledet en av al-Qaidas treningsleirer, ifølge nyhetsbyrået AP.

(NTB)

DREPT: Abu Laith al-Libi ble drept i et amerikansk angrep vest i Pakistan. Foto: EPA/Scanpix
DREPT: Abu Laith al-Libi ble drept i et amerikansk angrep vest i Pakistan. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media