Afghansk elitesoldat drepte sin amerikanske mentor

En afghansk elitesoldat drepte denne uken sin amerikanske trener, samt tolken hans, på en amerikansk base sør i Afghanistan.

NATO BEKYMRET: Det er første gang at et medlem av landets nye og nøye klarerte elitestyrke skyter mot amerikanske soldater. Bildet viser Afghanske elitesoldater som trener i Kabul April 11, 2012.  Foto: Scanpix/Reuters.
NATO BEKYMRET: Det er første gang at et medlem av landets nye og nøye klarerte elitestyrke skyter mot amerikanske soldater. Bildet viser Afghanske elitesoldater som trener i Kabul April 11, 2012. Foto: Scanpix/Reuters.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang at et medlem av landets nye og nøye klarerte elitestyrke skyter mot amerikanske soldater.

Episoden fant sted i Shah Wali Kot i Kandahar-provinsen onsdag, opplyser general Abdul Hamid. Den afghanske soldaten skal ha åpnet ild etter en krangel.

Minst 18 utenlandske soldater er blitt drept av afghanere i uniform så langt i år.

Utviklingen er sterkt urovekkende både for NATO og de afghanske militærsjefene. Den siste episoden vil vekke særlig bekymring ettersom en afghansk elitesoldat er involvert, skriver Reuters. Soldatene går gjennom grundige sikkerhetsklaringer før de får innpass i de afghanske spesialstyrkene.

Taliban har påtatt seg ansvaret for hendelsen. Talibans talsmann Qari Yousef Ahmadi skriver i en tekstmelding til journalister at gjerningsmannen var opprører og infiltratør. Meldingen er ikke bekreftet fra annet hold.

(NTB)