Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Afghansk islamistleder drept i Pakistan

Nasiruddin Haqqani (36).

ÅSTEDET: Her skal islamistlederen ha blitt drept, utenfor et bakeri i utkanten av Islamabad i Pakistan. Foto: AP / Anjum Naveed / NTB scanpix
ÅSTEDET: Her skal islamistlederen ha blitt drept, utenfor et bakeri i utkanten av Islamabad i Pakistan. Foto: AP / Anjum Naveed / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av topplederne i det afghanske islamistnettverket Haqqani er skutt og drept i Pakistans hovedstad Islamabad.

Det er ikke kjent hvem som sto bak drapet, som skjedde i utkanten av Islamabad søndag kveld, sa to polititjenestemenn mandag. Haqqaninettverket er en gruppe tilhengere av den afghanske islamistbevegelsen Taliban som har baser i stammeområdene nordvest i Pakistan.

- Jeg kan bekrefte at 36 år gamle Nasiruddin Haqqani ble skutt og drept i Bhara Kahu-området i Islamabad søndag kveld. Minst fire menn skjøt mot ham, sa en ikke navngitt talsmann for Taliban til nyhetsbyrået AFP mandag.

Taliban sverger å hevne drapet, som skjedde litt over en uke etter at talibanlederen Hakimullah Mehsud ble drept i et amerikansk droneangrep i Pakistan. Nasiruddin Haqqani skal ha vært den viktigste personen i arbeidet med å finansiere Haqqaninettverket.

USA mener Haqqaninettverket står bak en rekke store angrep mot regjeringsstyrkene og deres NATO-allierte i Afghanistan. Amerikanerne svartelistet i september i fjor gruppen som en terrororganisasjon, og erklærte at den utgjør en betydelig trussel mot USAs sikkerhet.

(NTB)