Afghansk kvinne (22) ble angrepet av flere menn

Hadde voldsalarm, men nabo på Grefsen varslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har ennå ikke fått avhørt den 22 år gamle kvinnen fra Afghanistan som ble utsatt for vold hjemme i sin leilighet i Grefsenveien i Oslo i natt.

- Etter at hun var til behandling på legevakta i formiddag for kuttskader i ansiktet, føler hun seg rett og slett for dårlig til å blir avhørt. Hun er mørbanket og har vondt i hodet, og vi har bare fått noen få nye opplysninger av henne, sier vaktleder Ingunn Braseth ved sentralvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Kvinnen har hatt voldsalarm etter en konflikt i det hun selv har betegnet som et tvangsekteskap.

Ved 15-tiden hadde politiet ikke pågrepet noen i saken. Kvinnens eksmann var først eneste mistenkte i saken.

Flere ukjente menn

- Etter at kvinnen har forklart seg litt, er mistanken mer åpen. Hun har forklart at det var flere menn som trengte seg inn i leiligheten, og de var kledd slik at hun ikke umiddelbart kan identifisere dem. På grunn av språkproblemer vet vi heller ikke hvor mange menn som kom på besøk, annet enn at det må ha vært minst to, sier Braseth.

Politiet har nå skaffet tolk til å hjelpe når den 22 år gamle kvinnen er frisk nok til å prate mer om nattens opplevelse.

Det var klokka 04.55 at politiet ble varslet av en nabo. Kvinnen hadde kommet seg over dit.

Voldsalarmen ble ikke utløst. Politiet vet foreløpig ikke hvorfor den ikke ble brukt - heller ikke om stikkskadene ble gjort med kniv eller annen gjenstand.