Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Afghansk leder ber USA om ikke å svikte

Påtroppende leder for den afghanske overgangsregjeringen, Hamid Karzai, formaner USA om ikke igjen å glemme Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med Washington Post forsikrer Karzai USA om at Afghanistan vil være en betrodd alliert og venn.

Men han advarer samtidig om at det ikke må skje en gang til at USA overlater afghanerne til seg selv, slik det skjedde for 12 år siden da USA mistet interessen for landet etter å ha bidratt til å gjøre slutt på den sovjetiske okkupasjonen.

- Det gikk galt i Afghanistan fordi USA lot oss i stikken, sier Karzai.

Karzai har skrevet et brev til USAs president George W. Bush for å takke for hjelpen så langt.

- Jeg takket ham for hjelpen, og for å befri oss for denne forferdelige styrken. Så forsikret jeg ham om at vi vil arbeide meget seriøst for å ødelegge terrorismen i Afghanistan.

Karzai gir i intervjuet sin fulle støtte til USAs forsøk på å ta til fange eller drepe medlemmer av Osama bin Ladens nettverk al-Qaida.

- Vi må gjøre ende på dem alle sammen, sier Karzai.

Han omtaler Taliban-lederen mulla Omar som en rømt forbryter, og lover å stille ham for retten dersom han blir pågrepet.

- Omar har begått forbrytelser, han har drept tusenvis av mennesker, han har ødelagt vingårder, han har slaktet mitt land, han har hentet terrorister hit, sier Karzai i intervjuet, som fant sted i Talibans tidligere hovedsete Kandahar. Der har Karzai inntatt Omars tidligere residens, og gjort det til sitt hovedkvarter.

(NTB)

Hele Norges coronakart