Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Afghansk Røde Halvmåne raser over ISAF-angrep

Soldater fra ISAF-styrken stormet Røde Halvmåne-kontor.

STRIDSOMRÅDE: ISAF-soldatene sier de mistenkte at det oppholdt seg Taliban-medlemmer hos Røde Halvmåne i Qalat, hvor soldatene på bildet patruljerer. Foto: REUTERS/Goran Tomasevic/Scanpix
STRIDSOMRÅDE: ISAF-soldatene sier de mistenkte at det oppholdt seg Taliban-medlemmer hos Røde Halvmåne i Qalat, hvor soldatene på bildet patruljerer. Foto: REUTERS/Goran Tomasevic/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Hjelpeorganisasjonen Afghansk Røde Halvmåne raser etter at soldater fra ISAF-styrken stormet et av deres kontorer.

Angrepet fant sted i Qalat i Zabul-provinsen, og soldatene brukte sprengstoff for å ta seg inn i bygningen. To av hjelpeorganisasjonens ansatte ble pågrepet, men ble løslatt dagen etter.

Slektningen til en annen ansatt, som angivelig skal ha vært politimann, ble skutt og drept i angrepet, som også afghanske soldater skal ha deltatt i.

- Det er første gang at vi er blitt utsatt for et slikt angrep, og vi er svært sinte. Vi er her for å hjelpe folk, og det sikkerhetsstyrkene gjør er galt, sier Saleem Wardak som er pressetalsmann for Afghansk Røde Halvmåne.

ISAF hevder at de jaktet på Taliban-medlemmer og beskrev den drepte som militant, noe Røde Halvmåne avviser.

Philip Charlesworth, som leder Den internasjonale Røde Kors- og Røde Halvmåne-bevegelsens arbeid i Afghanistan, er bekymret over måten ISAF opererer på.

- Måten sikkerhetsstyrkene utførte denne operasjonen i Qalat på, var uheldig. De kunne trolig ha gjort dette på andre måter, i stedet for å angripe kontoret, sier Charlesworth.

Den svenske afghanistankomiteen har tidligere rettet hard kritikk mot ISAF etter et angrep mot en av sine klinikker i Wardek-provinsen. Ansatte og pasienter fikk røff behandling og utstyr ble ødelagt under angrepet 2. september.

Afghanske myndigheter anklaget i august ISAF-ledede styrker for å ha angrepet et sykehus i Paktika-provinsen, i den tro at sårede Taliban-soldater fikk behandling.


(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media