Afghanske krigere inn i provinshovedstad

Styrkene til en krigsherre i Afghanistan har tatt kontroll over deler av en provinshovedstad og tvunget guvernøren på flukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hendelsen viser hvor vanskelig president Hamid Karzais arbeid med å avvæpne de mange krigsherrene i landet er.

Styrkene til kommandanten Abdul Salaam tok torsdag over deler av Chaghcharan, som er hovedstad i den sentrale provinsen Ghor. Flere hunder raketter skal ha blitt avfyrt mot sivile områder av byen, opplyser Zaman, som er provinsens sikkerhetskommandant.

- Byen er delt i to akkurat nå. Den ene delen er under regjeringsstyrkenes kontroll, og den andre er under Abdul Salaams kontroll, sier Zaman, som bare bruker dette ene navnet.

Avvæpning

Det er foreløpig uklart om noen ble drept eller såret under kampene om byen, og krigsherren Abdul Salaam sier hans styrker kontrollerer Chaghcharan.

Ghors guvernør, Abrahim Malikzada, måtte flykte fra provinsen da hovedstaden ble angrepet.

- Jeg forlot Ghor torsdag ettermiddag og akkurat nå er jeg i Herat, sier han til nyhetsbyrået Reuters.

Den siste voldsbølgen kommer samtidig med at regjeringen forsøker å avvæpne de mange ulike fraksjonenes krigere, blant andre Salaams styrker. Avvæpningen er viktig for å stabilisere landet i forkant av de historiske valgene i september.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.