Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Afghanske ministre må gå

Afghanistans innenriks- og forsvarsminister må gå etter at president Hamid Karzai aksepterte et vedtak i den afghanske nasjonalforsamlingen.

GODKJENTE AVGANG: Afghanistans president måtte la to av sine viktigste ministre gå av etter at flere tjenestefolk er blitt drept i grenseområdet til Pakistan.                                      Foto: Stefan Rousseau / AFP / NTB Scanpix
GODKJENTE AVGANG: Afghanistans president måtte la to av sine viktigste ministre gå av etter at flere tjenestefolk er blitt drept i grenseområdet til Pakistan. Foto: Stefan Rousseau / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasjonalforsamlingen stemte lørdag for å avsette forsvarsminister Abdel Rahim Wardak og innenriksminister Bismillah Mohammadi som følge av at flere topptjenestemenn er blitt drept i attentat den siste tiden og en rekke tilfeller av skyteepisoder i grenseområdene til Pakistan.

Karzai har imidlertid bedt de to regjeringsmedlemmene bli inntil han har funnet noen til å erstatte dem. Det kan ta flere måneder. Tidligere har nasjonalforsamlingen flere ganger avvist Karzais forslag til nye ministre.

Innenriksministeren har som forsvarsministeren ansvar for Afghanistans sikkerhetspolitikk, og avsettingen av de to er egnet til å skape uro når NATO nå er i ferd med å trekke sine styrker ut av landet.

Det er også spetakkel rundt et annet sentralt regjeringsmedlem:

Finansminister Hazarat Omar Zakhilwal blir gransket etter at afghansk fjernsyn publiserte anklager om at han har gjemt bort over 1 million dollar (6 millioner kroner) på kontoer i utlandet. (NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media