Afghanske ofre for massedrap fikk erstatning

Skal ha fått flere hundre tusen kroner i oppreisning, ifølge afghanske kilder.

MASSEDRAP: Den amerikanske sersjanten Robert Bales anklages for å ha drept 17 personer under massakrene i to landsbyer i Panjwai-distriktet i Kandahar-provinsen i Afghanistan den 11. mars.  Foto: AP/DVIDS, Spc. Ryan Hallock
MASSEDRAP: Den amerikanske sersjanten Robert Bales anklages for å ha drept 17 personer under massakrene i to landsbyer i Panjwai-distriktet i Kandahar-provinsen i Afghanistan den 11. mars. Foto: AP/DVIDS, Spc. Ryan HallockVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De dødes familier har fått 2,3 millioner afghani, eller drøye 265.000 kroner hver i kompensasjon under en privat seremoni på provinsguvernøren i Kandahars kontor, opplyser anonyme regjeringskilder i Afghanistan til nyhetsbyrået AFP.

NTB skriver at de som ble såret av den amerikanske soldaten fikk 500.000 afghani hver, ifølge kildene. Pengene skal komme fra det amerikanske forsvaret.

17 drepte Amerikanske offiserer, lokale ledere og stammeledere deltok på seremonien, ifølge de anonyme kildene.

Den amerikanske sersjanten Robert Bales er anklaget for å ha drept 17 personer i massakrene som fant sted i to landsbyer i Panjwai-distriktet i Kandahar-provinsen 11. mars. De fleste ofrene var kvinner og barn. (©NTB)