Bombet av helikoptre:

Afghanske regjeringssoldater drept av eget flyvåpen

Bombet da de var i kamp mot Taliban.

BOMBET FEIL: Det var helikoptre fra det afghanske flyvåpenet som slapp bomber over feil mål. I januar fikk flyvåpenet fire russiske kamphelikoptre av typen Mi-25 fra India. Foto: EPA/JAWAD JALALI/NTB Scanpix
BOMBET FEIL: Det var helikoptre fra det afghanske flyvåpenet som slapp bomber over feil mål. I januar fikk flyvåpenet fire russiske kamphelikoptre av typen Mi-25 fra India. Foto: EPA/JAWAD JALALI/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Seks regjeringssoldater er drept og tre er såret i et afghansk luftangrep mens de var i kamp mot Taliban sørvest i Afghanistan, opplyser det afghanske forsvarsdepartementet.

Kampene fant sted i Bala Buluk-distriktet i Farah-provinsen fredag kveld.

Lokale medier meldte at seks regjeringssoldater ble drept i et flyangrep, men dette ble først benektet både av forsvarsledelsen i Kabul og talsmenn for NATO-operasjonen i landet.

Lørdag ettermiddag opplyser imidlertid forsvarsdepartementet i Kabul at afghanske helikoptre feilbombet egne styrker etter at de hadde bedt om luftstøtte.

– På grunn av feil koordinater bombet helikoptrene en militærpost tilhørende de afghanske styrkene. Dessverre døde fem soldater og en politibetjent, sier talsmann Dawlat Waziri i forsvarsdepartementet.

Hendelsen etterforskes, tilføyer han. En talsmann for hæren i landet opplyser at elleve talibanopprørere også drept.

I forrige måned ble åtte afghanske politimenn drept i et amerikansk flyangrep i Uruzgan-provinsen, og tidligere i uka ble minst 15 sivile drept i et tilsvarende flyangrep som var rettet mot antatte IS-medlemmer i Nangarhar-provinsen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer