TALIBAN PÅ FREMMARSJ: En afghansk soldat utplassert i den Taliban-dominerte Helmand-provinsen. Foto: Reuters / NTB scanpix
TALIBAN PÅ FREMMARSJ: En afghansk soldat utplassert i den Taliban-dominerte Helmand-provinsen. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Afghanske soldater slapp løs 59 fanger

Afghanske spesialstyrker har sluppet fri 59 fanger som satt innesperret i et Taliban-kontrollert fengsel i Helmand-provinsen sør i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fangene ble løslatt etter at afghanske styrker gjennomførte et flyangrep mot en landsby i Nahr-e Saraj-området. 37 av fangene var soldater, sju andre var politifolk og resten av fangene var sivile, opplyse forsvarsdepartementets talsmann Dawlat Waziri lørdag.

Amerikanske styrker bidro med etterretning, men var ikke direkte involvert i aksjonen, heter det i en uttalelse fra NATO.

NATO roser samtidig Afghanistan for å ha utført aksjonen på en vellykket måte. President Ashraf Ghanni skryter av spesialstyrkene som løslot fangene.

Taliban er imidlertid på frammarsj i Helmand-provinsen, der afghanske sikkerhetsstyrker har blitt drevet fra skanse til skanse de siste ukene.

Massiv korrupsjon, dårlig ledelse og mangel på forsyninger og forsterkninger preger de afghanske regjeringsstyrkene, og mange soldater har desertert.

Taliban har alltid stått sterkt i Helmand. Denne provinsen står for halvparten av opiumsproduksjonen i Afghanistan.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram