Afghanske stammeledere raser over valgrot

Afghanistans stammeledere er rasende over rotet som har preget opptellingen etter presidentvalget i det krigsherjede landet. De nekter å sette livene sine på spill ved å delta i en ny stemmegivning.

VALGOPPTELLING I KABUL: Afghanistans stammeledere er rasende over rotet som har preget opptellingen etter presidentvalget i det krigsherjede landet for snart to måneder siden. De nekter plent å sette livene sine på spill ved å delta i en ny stemmegivningREUTERS/Ahmad Masood
VALGOPPTELLING I KABUL: Afghanistans stammeledere er rasende over rotet som har preget opptellingen etter presidentvalget i det krigsherjede landet for snart to måneder siden. De nekter plent å sette livene sine på spill ved å delta i en ny stemmegivningREUTERS/Ahmad Masood Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Afghanistans stammeledere er rasende over rotet som har preget opptellingen etter presidentvalget i det krigsherjede landet. De nekter å sette livene sine på spill ved å delta i en ny stemmegivning.

Omfattende valgfusk, lange forsinkelser i utpekingen av en valgvinner og regjeringens manglende evne til å sørge for sikkerhet har skapt skuffelse og sinne. Dette gjelder ikke minst for pasjtunerne i de sørlige provinsene Kandahar og Helmand.

- Hvis det blir en ny valgomgang, kommer vi ikke til å delta. Valget er ikke så mye verdt at vi kan godta risikoen for nok en gang å få fingrene og hodene hogget av, eller at våre soldater og politifolk blir drept, sier stammelederen Sadruddin Khan i Kandahar.

- Verken Karzai eller Abdullah er verdt like mye som våre barns liv, tilføyer Khan overfor nyhetsbyrået AFP.

Karzai og Abdullah

Hamid Karzai er den sittende presidenten i Afghanistan, mens Abdullah Abdullah er hans viktigste utfordrer i kampen om vervet som statssjef.

Ifølge de foreløpige resultatene fikk Karzai rundt 55 prosent av stemmene i den første valgomgangen 20. august, mens Abdullah fikk rundt 28 prosent. Forberedelsene til en andre og avgjørende omgang fortsetter for fullt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer