Afghanske tenåringer: - Vi ble torturert

Forteller om tida i amerikansk hemmelig fengsel på Bagram-basen.

BEDRE FORHOLD? Et nytt fengsel skal snart åpne på den amerikanske basen ved Bagram-flyplassen i Afghanistan, og skal gi fangene bedre forhold enn de har hatt tidligere. USAs president Barack Obama har sagt at det må bli slutt på ulvolige avhørsmetoder. Likefullt kommer det nye anklager om at amerikanerne utsetter afghanske fanger på basen for inhuman behandling. Massoud HOSSAINI/AFP
BEDRE FORHOLD? Et nytt fengsel skal snart åpne på den amerikanske basen ved Bagram-flyplassen i Afghanistan, og skal gi fangene bedre forhold enn de har hatt tidligere. USAs president Barack Obama har sagt at det må bli slutt på ulvolige avhørsmetoder. Likefullt kommer det nye anklager om at amerikanerne utsetter afghanske fanger på basen for inhuman behandling. Massoud HOSSAINI/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||To afghanske tenåringer hevder de ble torturert av amerikanske soldater i et hemmelig fengsel på Bagram-basen.

De to ungdommene som ble pågrepet i Afghanistan tidligere i år, sier de ble slått, fotografert nakne, nektet søvn og holdt isolert i betongceller i minst to uker mens de daglig ble forhørt om sitt angivelige forhold til Taliban.

Opplysningene kan ikke bekreftes av uavhengige kilder, men de detaljerte historiene deres virker troverdige, skriver The Washington Post.

Dersom opplysningene er korrekte, betyr det at de amerikanske styrkene i Afghanistan har fortsatt sin harde behandling av fanger trass i at president Barack Obama har sagt han vil ha slutt på ulovlige forhørsmetoder.

Mishandling som slag, nekting av søvn og seksuelle ydmykelser er forbudt i avhør ifølge amerikansk lov.

«Svart» fengsel

Fengselet som de to ungdommene beskriver, kan være en hemmelig del av Bagram-basen, av afghanere kalt «Bagrams svarte fengsel», som drives av de amerikanske spesialstyrkene i Afghanistan, skriver The Washington Post.

Denne er atskilt fra det vanlige fengselet på basen, der om lag 700 personer holdes fanget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer