AFP: - Over 170 drept i kamper i Sør-Sudan

Over 170 mennesker er drept i løpet av en uke med harde kamper mellom rivaliserende kveggjetere i Sør-Sudan, opplyser et parlamentsmedlem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er nesten 200 som er såret, sier Dharuai Mabor Teny, som sitter i nasjonalforsamlingen og er fra det vestlige Lakes-området, til nyhetsbyrået AFP.

Kampene brøt ut forrige uke mellom to stammegrupper i delstaten Lakes, rundt 250 kilometer nordvest for hovedstaden Juba. Årsaken skal være rivalisering om vannressurser og beiteområder.

President Salva Kiir erklærte mandag unntakstilstand i Lakes som følge av kampene.

Kvegtyveri og kamp mellom rivaliserende stammer av nomader og fastboende om adgang til vannkilder og beiteområder er ikke uvanlig i Sør-Sudan, der begge sider av slike konflikter som oftest bærer automatvåpen.

Tidligere tirsdag opplyste sørsudansk politi at minst 16 mennesker ble drept i bakholdsangrep mot tre minibusser langs en vei i en annen urolig del av landet, i delstaten Jonglei. En militærtalsmann beskriver gjerningspersonene som allierte med tidligere visepresident Riek Machar.

I Sør-Sudan står 1,2 millioner mennesker på randen av en sultkatastrofe, ifølge FN. Titusener er drept og rundt 4 millioner drevet på flukt i borgerkrigen som har herjet landet siden 2013.

Konflikten ble utløst da president Kiir sparket visepresident Machar to år etter at Sør-Sudan ble selvstendig i 2011.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer