<strong>TOLV DREPT:</strong> Tolv personer ble drept i terrorangrepet 7. januar 2015. Foto: Peter Dejong / AP / NTB scanpix
TOLV DREPT: Tolv personer ble drept i terrorangrepet 7. januar 2015. Foto: Peter Dejong / AP / NTB scanpix Vis mer

AFP: al-Qaida truer Charlie Hebdo-ansatte

Terrornettverket al-Qaida truer Charlie Hebdo-ansatte etter republiseringen av Muhammed-tegninger, melder nyhetsbyrået AFP.

Publisert
Sist oppdatert

Det kjente satiremagasinet valgte onsdag 2. september å markere starten av rettssaken mot 14 personer som står tiltalt for medvirkning til angrepet mot magasinet og en jødisk butikk i Paris i 2015, med å republisere de kontroversielle tegningene av Muhammed.

AFP siterer SITE Intelligence Group, som er et amerikansk ikke-statlig etterretningsselskap som overvåker den digitale aktiviteten til hvite supremacist- og jihadistorganisasjoner.

SITE-direktør Rita Katz skriver på sin Twitter-profil at al-Qaida truer Charlie Hebdo med at de vil måtte «betale kostnadene igjen».

Macron: Rett til å le

Tolv personer, ti av dem tilknyttet det franske magasinet, ble drept av brødrene Chérif (32) og Said Kouachi (34) i terrorangrepet mot redaksjonen 7. januar 2015. Sjefredaktøren Stéphane «Charb» Charbonnier og fire andre tegnere var blant de drepte.

To dager etter at rettssaken startet, fredag 4. september, tok Frankrikes president Emmanuel Macron side med satiremagasinet og forsvarte retten til å le og gjøre narr.

- Nå, når rettssaken for januar 2015-angrepene begynner, er det å være fransk å beskytte retten til å le, friheten til å gjøre narr og muligheten til å lage karikaturer, sa han under en seremoni i Pantheon-kirken i Paris.

Presidenten fastslo at frihet i Frankrike også er friheten til å tro, men også til ikke å tro, noe som ikke kan skilles fra ytringsfriheten og retten til blasfemi.

HJEMLØSE: Flere tusen migranter og flyktinger må sove ved veien etter brannene i den overfylte Moria-leiren. BIlder fra KameraOne. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Fordømte handlingen

Flere reagerte imidlertid sterkt på at Charlie Hebdo republiserte tegningene, blant dem Tyrkias utenriksdepartement, som opplyste at de «sterkt fordømte» handlingen.

De mente at det ikke respekterte deres profet og religion.

- Vi ber våre venner og politikere i Europa om å ta klar avstand fra slike nylige, eskalerte angrep på våre hellige verdier, sa det tyrkiske UD i en uttalelse.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer