Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

AFP: Nytt rakett­angrep i Bagdad

Søndag kveld melder nyhetsbyrået AFP at Bagdad på nytt har blitt rammet av minst to raketter, som slo ned nær den amerikanske ambassaden.

Søndag kveld melder nyhetsbyrået AFP at de har blitt fortalt av vitner at Den grønne sonen i Bagdad på ny har blitt rammet av rakettangrep.

Det strengt bevoktede området huser også regjeringsbygg og en rekke andre amerikanske ambassader.

Ifølge Al Jazeera bekrefter det irakiske forsvaret at seks raketters slo ned i Den grønne sonen, mens tre raketter slo ned i Jadriya-området.

Ifølge politikilder skal seks personer ha blitt skadd i angrepene.

Lørdag ble Bagdad rammet av tre rakettangrep. Ett rammet en amerikansk militærbase, et annet rammet i Den grønne sonen, mens et tredje rammet Jadriya-området.

Det ble ikke meldt om at noen omkom i angrepene.

Eskalerer

Situasjonen i Irak har eskalert etter at general Qasem Soleimani ble drept i et droneangrep i Bagdad på ordre fra president Donald Trump.

DREPT: Natt til fredag 3. januar kom meldinga om at den mektige iranske militærlederen Qassem Soleimani er drept i et flyangrep. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Søndag har Iran kunngjort at de ikke lenger vil overholde atomavtalens begrensninger for anriking og lagring av uran. I tillegg har Iraks nasjonalforsamling har besluttet å kaste amerikanske soldater ut av landet.

Generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, har innkalt de allierte til et hastemøte mandag som følge av situasjonen i Midtøsten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media