FÅR HJELP: Her får den kreftsyke fredsprisvinneren Liu Xiaobo, til høyre, mat av kona Liu Xia på sykehuset. Foto: Scanpix
FÅR HJELP: Her får den kreftsyke fredsprisvinneren Liu Xiaobo, til høyre, mat av kona Liu Xia på sykehuset. Foto: ScanpixVis mer

AFP: Utenlandske leger besøker Liu til helga

En amerikansk og en tysk lege skal besøke den kinesiske fredsprisvinneren Liu Xiaobo etter invitasjon fra sykehuset som behandler Liu, sier kilder til AFP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre kilder med kjennskap til Lius sak sier til nyhetsbyrået AFP at minst to leger i løpet av helga skal besøke den kreftsyke 61-åringen som er innlagt på sykehuset i byen Shenyang.

Legene skal være invitert av sykehuset som behandler Liu, som har uhelbredelig leverkreft.

Kildene kom ikke med ytterligere informasjon om legene, og verken den amerikanske eller tyske ambassaden har kommentert påstandene.

Talskvinne Mary Beth Polly ved den amerikanske ambassaden sier de er kjent med meldingene om at tilstanden til Liu er forverret, og at etter hva de forstår har det kinesiske sykehuset invitert amerikanske og tyske spesialister til Kina for å konsultere i saken.

- Vi har bedt om at Kina gir disse legene uhindret tilgang til Liu, sier Polly.

Tidligere fredag opplyste sykehuset at deler av behandlingen av Liu er stanset på bakgrunn av at 62-åringen ikke lenger tåler en av medisinene.

Liu er en av Kinas mest kjente politiske dissidenter. 61-åringen har vært fengslet siden 2009, og han ble tildelt Nobels fredspris i 2010 for sin kamp for menneskerettigheter i landet. Siden han satt fengslet, var han ikke til stede under prisutdelingen i Oslo.

(NTB)