Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Afrika et potensielt terroristreir

Tony Blair mener Afrika kan bli vestens neste terroristtrussel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske statsministeren sammenlikner Afrika med Afghanistan for 10 år siden. Blair mener den vestlige verden lot Afghanistan forfalle og livnære seg av terrorisme og narkotika, og advarer mot å la Afrikas fattigdom tvinge kontinentet inn på samme bane.

- Konesekvensene (av Afghanistans forfall) ble til slutt følt på gatene i Amerika, sier Blair til The Times.

Blair mener at det nå er på tide å gjøre noe med fattigdomsproblemene i Afrika. Han mener Vesten har en plikt til å hjelpe, og at det er nå vi må gripe sjansen.

Uttalelsene kommer i forbindelse med Blairs forestående besøk til Vest-Afrika. Han skal blant annet besøke Nigeria hvor stammeopprør har blusset opp i kjølvannet av eksplosjonene i hovedstaden Lagos. Blair er nå redd for den videre utviklingen i Afrika.

Etter terrorangrepene i USA 11. september har Blair styrket tro på at Storbritannia må hjelpe Afrika.

- Ikke bare på grunn av den åpenbare lidelsen til menneskene som bor der, men også fordi gjensidige interesser og egeninteresse går hånd i hånd i dagens verden.

Storbritannia øker nå den økonomiske støtten til Afrika, og de ønsker også å øke handelen med afrikanske land. Videre ønsker Blair at Storbritannia aktivt skal hjelpe landene å få slutt på interne konflikter og borgerkrigene som herjer kontinentet.

- Grunnen til at jeg er så opptatt av dette er at jeg tror vi har den største sjansen på lenge til å kunne utrette noe, sier Blair til The Times.

[email protected]

VIL HJELPE: Tony Blair ønsker å hjelpe Afrika. Han frykter at Afrika kan bli en terrortrussel om ikke fattigdomsproblemet løses.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!