Afrikanere oppfordres til å hjelpe politiet

- Voldtektssakene en belastning for miljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Innvandrerorganisasjoner oppfordrer de afrikanske miljøene til å hjelpe politiet med å oppklare voldtektssakene i Oslo.

Flere av de voldtatte kvinnene i år har beskrevet gjerningsmannen som mørk afrikaner. Voldtektene gjør at nordmenn blir skeptiske til afrikanere, mener Akhenaton de Leon i Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering.

- Disse sakene er en belastning for miljøet, sier han til Dagsavisen.

De Leon ber om at ikke hele gruppen av afrikanere blir stemplet.

- Jeg har også afrikansk blod i meg. Alle svarte er ikke voldtektsfolk, alle svarte er ikke tyver. Barn og unge med afrikansk bakgrunn får dårlig selvbilde av voldtektssakene, mener han.

Akhenaton de Leon har selv opplevd at en kvinne la på sprang da hun oppdaget at han gikk bak henne i en tunnel.

- Utseendet gjør at man er lett gjenkjennelig. Hvis noen er opptatt av dette spørsmålet og kjenner det godt på kroppen, er det nettopp folk av afrikansk opprinnelse. De afrikanske miljøene er nå preget av håpløshet og skuffelse, sier de Leon.

Leder Elvis Chi Nwosu i African Cultural Awareness oppfordrer voldtektsmennene til å melde seg.

OPPFORDRER TIL SAMARBEID: Akhenaton de Leon i Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering (t.v.) og Elvis Chi Nwosu i African Cultural Awareness, vil at de afrikanske miljøene skal hjelpe politiet med å oppklare voldtektssakene i Oslo. Foto: TORE BERGSAKER, BJØRN LANGSEM
OPPFORDRER TIL SAMARBEID: Akhenaton de Leon i Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering (t.v.) og Elvis Chi Nwosu i African Cultural Awareness, vil at de afrikanske miljøene skal hjelpe politiet med å oppklare voldtektssakene i Oslo. Foto: TORE BERGSAKER, BJØRN LANGSEM Vis mer

- Afrikanere i Norge kan ikke ha et slikt rykte på seg, det gagner oss ikke. Hvis det er afrikanere som står bak, synes jeg afrikanske organisasjoner må være helt tydelige i å ta avstand. De må bruke de midlene de har for å bekjempe denne typen krefter i sitt miljø, sier Nwosu.