- Afrikanere skulle danse ut onde ånder

ÅLESUND (Dagbladet): Bisarre og ekstremt voldelige historier ble i går lest opp fra dagbøkene til kvinnen som beskylder en Sunnmørs-prest for sexovergrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor Jogeir Nogva brukte mye tid i Frostating lagmannsrett i går på å lese fra kvinnens dagbøker hvor hun forteller om sine psykiske problemer, men først og fremst om ekstremt voldelige og seksuelle overgrep i prestegården på Søre Sunnmøre.

«Motbydelig»

Fra 1990 til 1997 var hun på 16 besøk hos prestefamilien.

I dagbøkene skriver hun at den overgrepstiltalte presten hadde sagt at Gud ville bruke ham til å hjelpe henne, blant annet til å få ut onde ånder. Om presten skriver hun:

«I natt bandt han bein og armer på meg. Han slår meg stadig hardere og tar meg overalt. Det gjør så vondt.» «Han er så motbydelig når han blir opphisset av å slå meg.»

Kvinnen beskriver presten som hyggelig og grei på dagtid, og som et uhyre om natta.

Hennes mann understøttet i går noe av det hun skriver:

- Jeg er helt overbevist om at han hadde makt over henne en stund. Hun har fortalt meg at han slo henne med russestokk og belterem, sa han.

- Danset rundt henne

Han sa også at presten hadde bedt en kristen psykiater hjelpe til med å drive onde ånder ut av kvinnen. Det skal ha skjedd ved at psykiateren og to afrikanere kom hjem til kvinnen.

- De danset rundt henne. Hun ble skremt av dem og hele opptrinnet. Det skal ha vært voldsomme greier, men jeg var ikke til stede, sa han.

Han bekreftet at kona har slitt med vrangforestillinger, at hun har sett personer som ikke var til stede, men han mente hun klarte å skille mellom «syner» og det virkelige liv.

Kvinnen skal ha fortalt ham at hun ble sexmisbrukt av en onkel i barndommen, seinere av en prest på Østlandet og dernest en tredje mann.