Afrikansk krisemøte om ebola

Den Afrikanske Unionen (AU) hadde mandag krisemøte om ebola-epidemien, som har kostet over 2000 mennesker livet i Vest-Afrika.

KRISEMØTE: Helsearbeidere fra Røde Kors i Liberia på jobb i et nabolag i Banjor i utkanten av Monrovia. Det tropiske viruset som smitter gjennom kroppsvæsker har drept om lag 2100 mennesker i fire land, nmer enn halvparten av dem i Liberia. Foto: AFP / Scanpix  / DOMINIQUE FAGET
KRISEMØTE: Helsearbeidere fra Røde Kors i Liberia på jobb i et nabolag i Banjor i utkanten av Monrovia. Det tropiske viruset som smitter gjennom kroppsvæsker har drept om lag 2100 mennesker i fire land, nmer enn halvparten av dem i Liberia. Foto: AFP / Scanpix / DOMINIQUE FAGETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bekjempelse av ebola må bli gjort slik at det ikke fører til stigmatisering av ofre, samfunn og land, sa AUs kommisjonssjef, Nkosazana Dlamini-Zuma, under krisemøtet i den etiopiske hovedstaden Addis Abeba mandag.

Det haster med å finne et omfattende og kollektivt afrikansk tiltak mot utbruddet, understreket Dlamini-Zuma.

- Vi må, ved å sette i verk effektive metoder for å forhindre, isolere og behandle de som er smittet, forhindre at ebola ikke sprer seg til andre land.

Ebola-utbruddet har i tillegg kastet lys over svakhetene i det offentlige helsesystemet og manglende helsearbeidere, sa Dlamini-Zuma. Under møtet skal de afrikanske lederne etter planen også diskutere innføring av flyforbud og stenging av grenser.

Mer enn 2000 mennesker har hittil mistet livet og nesten 4000 er blitt smittet av den dødelige sykdommen, ifølge tall fra Verdens Helseorganisasjon.

Liberia, Guinea, Sierra Leone er blant landene som er hardest rammet av epidemien.

(NTB-AFP)