Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Afrikanske land til kamp mot kokain

Dakar-initiativet skal knuse smugling og bruk.

KOKAINKAMP: Syn afrikanske land signerte i Dakar i dag en samarbeidsavtale om å gå til kamp mot kokainsmugling og bruk. Foto: AFP / SEYLLOU / SCANPIX
KOKAINKAMP: Syn afrikanske land signerte i Dakar i dag en samarbeidsavtale om å gå til kamp mot kokainsmugling og bruk. Foto: AFP / SEYLLOU / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Sju vestafrikanske land er blitt enige om i fellesskap å trappe opp kampen mot smugling og bruk av kokain. EU gir 15 millioner euro eller 120 millioner kroner i støtte til prosjektet.

Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Kapp Verde, Mali, Mauritania og Senegal lanserte mandag det som kalles Dakar-initiativet mot kokain. Navnet er valgt fordi avtalen om felles kamp kom i stand i Senegals hovedstad Dakar.

EU var representert ved den spanske innenriksministeren Alfredo Perez Rubalcaba, fordi Spania har formannskapet i EU dette halvåret. Rubalcaba sa at det er på høy tid at europeere og afrikanere gjør felles sak i kampen mot narkotika.

NTB


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!