Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Afrikas beste fotballspiller noensinne vant valget i Liberia

AC Milan-legenden George Weah.

VANT VALGET: George Weah. Foto: AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO /NTB Scanpix
VANT VALGET: George Weah. Foto: AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det melder BBC.

Kanalen skriver at George Weah har 61 prosent av stemmene på et tidspunkt der 98,1 prosent er talt. Hans fremste rival Joseph Boakai har 38,5 prosent.

Dermed kommer Weah til å etterfølge Ellen Johnson Sirleaf.

Før valget fungerte 51-åringen som senator i Montserrado - Liberias mest folkerike distrikt. Han mener at denne erfaringen har gjort ham klar for presidentvervet.

- Jeg vet at mange lurer på hvorfor en tidligere fotballspiller ønsker å bli president, men ingen stiller liknende spørsmål når en advokat eller businessmann gjør det samme, sa Weah i et intervju med The Guardian.

Stor fotballkarriere

Spisslegenden Weah er den eneste afrikaneren til å vinne gullballen, og han leverte storspill for klubber som AC Milan, Monaco og Paris Saint-Germain på 80- og 90-tallet.

Det har gitt ham idolstatus i hjemlandet. Likevel har 51-åringen har mottatt kritikk på grunn av sin manglende fartstid som politiker.

Mange mener han ikke forstår landets økonomiske og sosiale problemer, og de har det vært flere av de siste tiårene.

Vanskelig politisk situasjon

Den vestafrikanske nasjonen gikk gjennom en grusom borgerkrig på 90-tallet, og mellom 2014 og 2016 ble de hardt rammet av Ebola-viruset. Tusener av liv har gått tapt og økonomien er sårbar.

Nå håper Weah å etterfølge rådene han fikk fra den tidligere sør-afrikanske presidenten Nelson Mandela.

- Jeg snakket med Nelson Mandela for mange år siden, og han fortalte meg at hvis jeg ble kalt på for å tjene landet mitt, må jeg gjøre det. Jeg handler ut ifra hans råd, har George Weah tidligere uttalt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!