Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Afroamerikansk 18-åring drept av politiet like ved Ferguson

Politiet bekrefter å ha avfyrt skudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En afroamerikansk 18-åring ble i går kveld skutt og drept av politiet på en bensinstasjon i Berkeley, Missouri.

Politiet bekrefter overfor AP at en betjent har skutt og drept en person. 

- Trakk våpen Mannen ble ifølge politiet skutt etter å ha rettet våpen mot en betjent.

Politiets talsmann, Brian Schellman, sier til AP at politiet var på bensinstasjonen i forbindelse med en rutinekontroll.

Betjenten oppdaget to menn på den andre siden av stasjonen, og han forlot bilen og nærmet seg dem.

En av dem trakk ifølge talsmannen fram et våpen og rettet det mot betjenten, hvorpå politimannen svarte med å fyre av flere skudd.

Nær Ferguson Offeret, som i amerikanske medier er identifisert som Antonio Martin (18), døde av skadene. Kompanjongen hans lyktes i å flykte fra stedet.

St. Louis County Police Department's Crimes Against Persons Unit skal etterforske hendelsen.

Berkely ligger cirka to kilometer fra Ferguson, der store demonstrasjoner brøt ut etter at en politimann i august skjøt og drepte 18 år gamle Michael Brown.

Drapet førte til massive demonstrasjoner, og stemningen har vært spent siden.

I slutten av november tok rasende demonstranter til gatene etter at en storjury besluttet å ikke ta ut tiltale mot politimannen som skjøt og drepte den ubevæpnede tenåringen Michael Brown i sommer.

Også hendelsen lille julaften har ført til sterke protester. Ifølge St Louis Post-Dispatch kom det til håndgemeng mellom politiet og demonstrantene.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media