DØMT: En 21 år gammel mann er dømt til 16 års fengsel etter kollisjonen på E18 i Vestfold natt til 1. januar i år. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
DØMT: En 21 år gammel mann er dømt til 16 års fengsel etter kollisjonen på E18 i Vestfold natt til 1. januar i år. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Aftenposten: 21-åring dømt til 16 års fengsel for drap på E18 i Larvik

Familiefar mistet livet.

En 21 år gammel mann er dømt til 16 års fengsel for å ha drept en trebarnsfar 1. januar i år, skriver Aftenposten.

Familiefaren mistet livet under en frontkollisjon på E18 mellom Langangen og Larvik i Vestfold.

Kjørte gjennom hull i sperringen

Kollisjonen fant sted omkring klokka 04.30 på natta. Politiet har tidligere forklart at tiltalte, til tross for midtdeler på motorveien, klarte å kjøre varebilen sin via et hull i sperringen og inn i motsatt kjørefelt.

Den omkomne mannen var sammen med sine tre barn og moren deres i bilen da dødsulykken fant sted. De fem skal ha vært på vei hjem fra ferie.

I retten fortalte aktor at beregninger viser at den 21 år gamle mannen kjørte i 130 til 136 kilometer i timen. Bilen med familien holdt mellom 20 og 30 kilometer i timen i kollisjonsøyeblikket, skriver NRK.

Kjørte i fylla

Mens to av barna på henholdsvis elleve måneder og sju år kom fra hendelsen uten alvorlige skader, fikk en femåring og mor til barna omfattende og livstruende skader.

21-åringen fra Telemark ble selv innlagt på sykehus med alvorlige skader etter hendelsen.

Politiet fant også at 21-åringen kjørte i beruset tilstand. En blodprøve av 21-åringen viste at han hadde en promille på 1,32 to timer etter dødsulykken.

21-åringen skal ha kjørt i rundt tre kilometer i feil kjøreretning før kollisjonen fant sted.

Dommen er den samme som aktor la ned påstand om. Mannen var tiltalt for forsettlig drap, grov kroppsskade og promillekjøring.

Han er også dømt til å betale 1,75 millioner kroner i erstatning til de etterlatte, noe som er rekordhøyt.

Forsvareren, advokat Jon Anders Hasle, sier til NTB at dommen vil bli anket.