Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aftenposten-ansatt plantet pølsevev i Dagbladet

Pål Brekke Indregard (27) plantet først en rosin i pølsa. Så ringte han Dagbladet for å fortelle en røverhistorie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Indregard hevdet å ha funnet en rosin i ei kjøttpølse fra Nordfjord Kjøtt, og fortalte sin historie i søndagens utgave av Dagbladet.

Men historien var pølsevev. Indregard hadde selv plantet rosinen i pølsa, og ønsket å spille Dagbladet et puss.

- Det var ment som et morsomt stunt, og jeg synes det ble en fin sak, sier Indregard.

Han er selv ansatt i Aftenposten som abonnementsselger.Dagbladet ble gjort oppmerksom på bløffen av en lett triumferende Aftenposten-journalist, som ba om kommentar.

- Det er vanskelig å verge seg hundre prosent mot slike bløffer. Vi sjekket med produsenten, som sa at dette var fullt mulig fordi de bruker rosiner i produksjonen av blodpølser. Hvis folk absolutt ønsker å dumme seg ut med å lyve på trykk, så kan det av og til være vanskelig å avsløre. Dette er jo ikke verdens alvorligste historie, denne får vi by på, sier redaksjonssjef i Dagbladet, Arnold Skjønberg.

Nyhetsredaktør i Aftenposten, Ola Bernhus, synes ikke det er passende at Aftenposten-ansatte lurer konkurrenter med falske nyhetssaker.
- Nei, jeg synes ikke noen skal plante falske saker i andres aviser. Det blir helt feil, og er ikke noe vi ville like å bli utsatt for selv, sier Bernhus.

ROSINPØLSE-MAKER: Aftenposten-selger Pål Brekke Indregard lurte Dagbladet til å tro at hadde funnet en rosin i ei pølse.
LAGET: Her er pølsa som Pål Brekke Indregard laget for å narre Dagbladet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling