Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trond Giske-varslene:

Aftenposten: Ap fikk advarsels­brev fra Giskes advokater

Brevet skal ha blitt sendt til Aps advokat, Stein Kimsås-Otterbech, onsdag kveld. Dagen etter kom Ap med sin konklusjon.

ADVARSEL: Onsdag kveld skal Giskes advokater ha sendt et brev hvor de advarte Ap mot å konkludere før Giske hadde fått anledning til å komme med sitt tilsvar. Dagen etter kom partiet med sin konklusjon. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ADVARSEL: Onsdag kveld skal Giskes advokater ha sendt et brev hvor de advarte Ap mot å konkludere før Giske hadde fått anledning til å komme med sitt tilsvar. Dagen etter kom partiet med sin konklusjon. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går konkluderte Ap med at Trond Giskes oppførsel medfører brudd på partiets etiske regelverk om seksuell trakassering. Like etter gikk Giskes advokater, Frode Sulland og Christopher Hansteen, i strupen på partiets behandling av sakene.

De mener at Ap kom med en konklusjon før Giske selv hadde rukket å legge fram sine bevis i sakene.

- Vi stiller oss svært kritiske til at Arbeiderpartiet har behandlet sakene uten at Trond Giske har fått gitt sitt tilsvar. Giske er sykmeldt og har derfor ikke vært i stand til å framlegge sin versjon, skrev advokatene i en pressemelding i går.

Skarp kritikk

Nå melder Aftenposten at Giskes advokater klokka 22.49 onsdag kveld sendte et brev til Aps advokat Stein Kimsås-Otterbech, hvor de advarte partiet mot å konkludere før Giske har fått anledning til å komme med sitt tilsvar.

På en pressekonferanse 2. januar lovet en hardt presset Støre at Giske skulle få anledning til å komme med sitt tilsvar. Ifølge gårsdagens pressemelding skal advokatene ved flere anledninger ha blitt fortalt at Giske skulle få lov til å komme med et ordentlig tilsvar før partiet tok stilling til sakene.

Disse løftene mener Giskes advokater at er brutt.

Hevder de har motbevis

Ifølge Aftenposten er dette et utdrag av brevet som ble sendt onsdag kveld:

«Vi finner det uansett svært uheldig at AP legger opp til å konkludere hver enkelt sak på torsdag, uten at Trond Giske har fått mulighet til å redegjøre for sin versjon i hver av sakene.

Vi har tidligere meddelt at Trond Giske mener å kunne tilbakevise sentrale opplysninger i flere av varslene og at han er innstilt på å tilby fysiske bevis og vitnebevis som kan underbygge dette.

Vi har også tidligere meddelt at han har synspunkter på omstendigheter og bevis som bør undersøkes nærmere», skriver advokatene i brevet, ifølge avisa.

Avviser kritikken

Fredag morgen avviste Jonas Gahr Støre Giske-advokatenes anklager i «Politisk Kvarter» på NRK. Der hevdet han at Giske har fått nok av anledninger til å belyse sin side av saken.

- Når vi har fått varslet mot Trond Giske har han fått det forelagt umiddelbart og fått uttalt seg om dem. Jeg har sittet i ni timer og lyttet til ham i to forskjellige møter 21. desember og 1. januar, sier Støre til NRK.

Støre forklarer videre at informasjonen fra Giske er videreformidlet til varslerne og at Giske igjen fikk mulighet til å komme med ytterligere skriftlige kommentarer innen tre uker.

- Han har valgt å ikke gjøre det og det respekterer jeg, sier Støre.

Selv mener Støre at Arbeiderpartiet har hatt nok informasjon til nå å kunne konkludere.

- Jeg har brukt langt mer tid til å lytte på Giske og hans versjoner, enn på varslerne. Jeg opplever at saken er godt belyst, sier han.

​Dagbladet var i går i kontakt med Giskes rådgiver, Bård Flårønning, angående partiets konklusjon. Giske hadde ikke anledning til å kommentere saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!