Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frode Berg

Aftenposten: Berg møtte E-tjenesten på hotell i Oslo

Frode Berg utvekslet konvolutter med en mann tilknyttet E-tjenesten på Thon Hotel Opera i desember 2017, ifølge kilder Aftenposten har snakket med.

Arkivbilde av Frode Berg som sitter fengslet i Moskva anklaget for spionasje. Han ble pågrepet av det russiske sikkerhetspolitiet FSB i Moskva 5. desember. Arkivfoto: Privat / NTB scanpix
Arkivbilde av Frode Berg som sitter fengslet i Moskva anklaget for spionasje. Han ble pågrepet av det russiske sikkerhetspolitiet FSB i Moskva 5. desember. Arkivfoto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få dager senere, 5. desember, ble den pensjonerte grenseinspektøren pågrepet av den russiske sikkerhetstjenesten FSB.

Relasjonen mellom Berg og den hemmelige tjenesten skal ha blitt etablert gjennom en bekjent av Berg som var tilknyttet E-tjenestens avdeling i Sør-Varanger i Finnmark, skriver Aftenposten. Deretter ble 62-åringen introdusert for en mann fra E-tjenestens hovedkvarter, som omtales som en sentral kontaktperson for Bergs oppdrag.

DESPERAT: Kona til den spionsiktede Frode Berg sitter igjen i Kirkenes, full av spørsmål. Ordføreren i Sør-Varanger kommune mener e-tjenesten ikke tar ansvar og Øystein Hansen, leder for støttegruppa, kaller myndighetenes håndtering av saken for skammelig. Dagen etter avsløringene om at Frode Berg var kurér for norske e-tjenester preges det lille l... Vis mer

I møtet med denne mannen på hotellet i Oslo utveksler de konvolutter. I dem skal det ha vært 3.000 euro i kontanter og instruksjoner FSB hevder var en norsk operasjon for å få opplysninger om den russiske nordflåten.

Berg skal også ha fått en mobiltelefon, som ifølge Aftenposten trolig hadde krypteringsteknologi for å begrense mulighetene for at han ble avlyttet.

Berg nekter skyld, selv om han har medgitt å ha utført et oppdrag for E-tjenesten. Han har forklart at han ikke visste hvilke instruksjoner som fantes i konvoluttene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media