HIT, MEN IKKE LENGER: Bildet viser inngangsdøren til boligen der Omar Mateen bodde før angrepet på nattklubben Pulse i Orlando. Aftenposten brakte imidlertid bilder fra innsiden av huset. Foto: Yara Bayoumy / Reuters / NTB scanpix
HIT, MEN IKKE LENGER: Bildet viser inngangsdøren til boligen der Omar Mateen bodde før angrepet på nattklubben Pulse i Orlando. Aftenposten brakte imidlertid bilder fra innsiden av huset. Foto: Yara Bayoumy / Reuters / NTB scanpixVis mer

Aftenposten etterforskes for innbrudd i USA

Brakte bilder fra innsiden av huset til Orlando-drapsmannen Omar Mateen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Florida etterforsker Aftenposten for innbrudd etter at avisen publiserte bilder tatt inne i boligen til Omar Mateen etter angrepet på nattklubben Pulse i Orlando, melder VG.

Ifølge avisen er Aftenposten ett av flere medier som etterforskes av politiet i Fort Pierce i Florida.

Aftenposten publiserte mandag en reportasje med flere bilder fra drapsmannens leilighet. Reportasjen inneholdt blant annet bilder fra stuen og et barnerom i boligen.

«Da Aftenposten kommer til Omar Mateens bolig, er den åpen og ubevoktet og ingen er der», står det i reportasjen.

Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen sier han ikke har blitt kontaktet av amerikansk politi. Han forsvarer avgjørelsen om å ta bildene.

- Vi har en hendelse der 49 mennesker er drept. All innsikt og informasjon om den som sto bak og hva som fikk ham til å gjøre dette, er interessant, sier han.

- Jeg mener det var riktig, men ikke uproblematisk, å publisere bildene. Det er fullt mulig å diskutere om det var nødvendig å vise barnerommet, for eksempel, sier Hansen.

(NTB)