Aftenposten: Justisministerens au pair måtte forlate landet

UDI mener at au pairen til justisminister Jøran Kallmyr (Frp) har jobbet ulovlig i landet, skriver Aftenposten.

JUSTISMINISTER: Jøran Kallmyr sin au pair måtte forlate Norge 10. mai, ifølge Aftenposten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
JUSTISMINISTER: Jøran Kallmyr sin au pair måtte forlate Norge 10. mai, ifølge Aftenposten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Har du tips i denne saken? Kontakt Dagbladet på 24 00 00 00 eller på 2400@db.no.

Justisminister Jøran Kallmyrs au pair måtte forlate Norge 10. mai på grunn av brudd på utlendingsloven, skriver Aftenposten.

UDI mener hun har hatt ulovlig opphold og arbeid hos Frp's justisminister.

I august i fjor flyttet en filippinsk au pair inn hos daværende advokat Jøran Kallmyr og ektefellen Torunn Smedal Kallmyr.

UDI ga henne imidlertid avslag på opphold, og hun fikk 9. mai én dags frist til å forlate landet. Hun klaget ikke på vedtaket og reiste hjem.

- Det kan hende jeg har vurdert regelverket feil, sier justisminister Jøran Kallmyr (Frp) til avisa.

- Veldig kjedelig sak

Den siste uken skal au pairen ha blitt varslet om at hun kan bli utvist fra Norge og hele Schengen-området på grunn av ulovlig opphold og arbeid hos justisministeren.

- Dette er en veldig kjedelig sak, aller mest for hun som var au pair, sier Kallmyr.

UDI har så langt ikke konkludert i utvisningssaken, og det er ennå ikke besluttet om det vil komme reaksjoner overfor vertsfamilien.

Ifølge avisa er det vanlig at vertsfamilien får en karantenetid før den igjen får lov til å benytte seg av au pair-ordningen i saker der au pairer blir utvist.

Au pairens advokat Ingvild Boe Hornburg mener saken må dreie seg om en misforståelse fra UDI sin side.

- Jeg har fortsatt tillit til Kallmyr

Statsminister Erna Solberg skriver i en e-post til Aftenposten at Kallmyr varslet Statsministerens kontor i mai etter at han hadde fått vite at familiens au pair måtte forlate landet.

- Jøran Kallmyr informerte meg om at han hadde au pair. Jeg har forståelse for at det kan være en løsning for en familie med fire barn mellom 4 og 7 år og der begge foreldrene jobber. Det er selvfølgelig viktig at reglene i au pair-ordningen følges, skriver hun til avisa, og fortsetter:

- Jeg har fortsatt tillit til Jøran Kallmyr som justisminister.

Frp-leder Siv Jensen sier til Aftenposten at Kallmyr informerte henne om saken i går.

- Jeg har stor forståelse for at det er krevende å få hverdagen til å gå opp med fire små barn og to foreldre i full jobb. Men det er selvfølgelig viktig at reglene følges, skriver hun i en sms til Aftenposten.

Dagbladet kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer