Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aftenposten kutter 200 årsverk

Aftenposten vil redusere antall ansatte med 200 årsverk og kutte kostnadene med 170 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kommer ikke til å sparke folk, sier administrerende direktør Olav H. Mugaas til Dagbladet :på nettet.

- Tanken er at vi ved hjelp av omskolering og videreutdanning skal fylle plassene etter folk som slutter på naturlig måte. I fjor var det 80 personer som sluttet i Aftenposten av forskjellige grunner. Vi har også sendt ut forespørsel om førpensjonering, og 66 personer har hittil sagt ja.

Underskudd

Årsaken til innstramningene er ifølge Mugaas at avisa er svært konjunkturutsatt. Avisa har opplevd en utflating av annonseinntekten på de viktigste annonsemarkedene. Om annonseinntektene faller like mye som ved forrige nedgangsperiode, mens kostnadene holder seg på 1999-nivå, vil Aftenposten drive med underskudd. Aftenposten har i dag over 1000 ansatte.

- Jeg føler at dette er en udramatisk avgjørelse. For mange medarbeidere vil dette være en god mulighet til å få nye ansvarsområder der det kreves ressurser, sier Mugaas. Aftenposten vil bruke anslagsvis 70 millioner kroner på omstruktureringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling