Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aftenposten: Samboerpar bak Norges største pokerklubb siktet for grov kriminalitet

Ble pågrepet i går etter storaksjon mot flere pokerklubber.

POKERKLUBB: Politiet gjennomførte razziaer mot fem forskjellige pokerklubber i Oslo. Her slo politiet til mot klubben "Sentralen" i Burgata 1 i Oslo sentrum. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
POKERKLUBB: Politiet gjennomførte razziaer mot fem forskjellige pokerklubber i Oslo. Her slo politiet til mot klubben "Sentralen" i Burgata 1 i Oslo sentrum. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag kveld gikk politiet til en storaksjon mot ulovlig pokerklubber i Oslo. Rundt 100 politifolk skal ha slått til mot, og stengt fem ulovlige pokerklubber.

De fem klubbene er: Quads i Dronningens gate 22, Sentralen i Brugata 1, Fish Club i Brugata 11, Akerselva Klubben i Nedre Vaskegang 6 og Norwegian Poker Team i Sinsenveien 53D.

Samboerpar siktet

Politiet mistenker at flere av klubbene over lang tid har betalt beskyttelsespenger til kriminelle gjengmiljøer, skriver Aftenposten, som var de første til å omtale saken.

Fem personer ble pågrepet under politirazziaen, sier politiadvokat Philip Green til Dagbladet.

NPT: Sammen med lotteritilsynet slo politiet til mot pokerklubbem NPT i Sinsenveien 53. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
NPT: Sammen med lotteritilsynet slo politiet til mot pokerklubbem NPT i Sinsenveien 53. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

Fire av dem er mistenkt for overtredelse av lotteriloven, ved å ha arrangert eller medvirket til å arrangere de ulovlige pengespillene.

Ifølge Aftenposten har et samboerpar som står bak en av klubbene mottatt 3,1 millioner kroner i svarte gamblinginntekter. Mannen, som er i 50-årene, ble pågrepet i går. Han er siktet for brudd på lotteriloven og grov økonomisk kriminalitet.

Også hans samboer ble pågrepet og siktet for grov økonomisk kriminalitet, skriver avisa.

Storaksjon

Politiet inviterte seint torsdag kveld Dagbladet med inn i lokalene til Norwegian Poker Team i Sinsenveien.

PÅGREPET: Flere ble pågrepet i politiets storaksjon mot pokerklubber. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
PÅGREPET: Flere ble pågrepet i politiets storaksjon mot pokerklubber. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

Der ble det gjort en razzia mens det pågikk et spill. Dagbladet kunne observere at politiet gjennomsøkte lokalet grundig, i tillegg til at de gjennomgikk klubbens datasystemer og datamaskiner.

Det ble også gjennomført avhør av klubbens ansatte på stedet.

En av personene som deltok som pokerspiller på klubben fortalte til Dagbladet på vei ut at politiet også hadde hatt med seg en narkotikahund.

Ifølge politiet ble det ikke gjort noen pågripelser på denne pokerklubben.

Ingen av spillerne ved pokerklubbene ble arrestert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!