Aftenposten-sjef vil lage gratisavis

Administrerende direktør i Aftenposten, Olav Mugaas, sier til Dagbladet: på nettet av han tror det er et marked for gratisaviser i Oslo. Og han vil gjerne at Aftenposten kommer med en slik avis i løpet av høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På et møte i dag ble redaksjonsklubben i Aftenposten orientert om at ledelsen planlegger å starte en gratisavis i Oslo-området. Denne avisen skal konkurrere mot Osloposten, som i dag kommer ut tre dager i uka.

Reaksjonene fra redaksjonsklubben har vært blandet, og leder i redaksjonsklubben, Håkon Letvik, sier til Østlandssendinga at han er redd for at en gratisavis vil bryte med Aftenpostens kvalitetsprofil.

Informasjonssjef i Aftenposten Erik Hansen avviser at Aftenposten har bestemt at de skal komme med en gratisavis, men han vedgår at dette er en diskusjon som tas opp jevnlig i ledelsen.

- Når Sten Ture Jensen og folkene hans i Osloposten planlegger å øke til fem dager i uka, så er det klart at vi må se på dette igjen, sier han.

Sten Ture Jensen er den største aksjonæren bak Osloposten.

Styret avgjør

Planene som er forelagt redaksjonsklubben betyr at Aftenposten vil bruke 50 millioner kroner pr. år på prosjektet. Mugaas deler ikke klubbens bekymring om at en slik gratisavis vil bety store tap i annonseinntektene for Aftenposten Aften:

- Afteposten Aften og en gratisavis vil forsyne forskjellige segmenter i markedet, sier han.

Osloposten publisher Pål Rud Knudsen påstår til Nettavisen at de allerede har tatt flere annonsører fra Aftenposten Aften, og de forventer at dette vil fortsette.

- En gratisavis fra Aftenposten er fremdeles under vurdering, og en beslutning om dette må tas i styret. Det vil ikke være styremøte før om to til tre uker, sier Mugaas.

Aftenposten-sjef Mugaas gjør det derimot klart at han helst ser at avisen går ut på dette markedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer