Aftenposten sukker lettet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Debatten om innvandringspolitikken har de siste dagene gått gjennom diverse morgenutgaver og aftenutgaver. Denne siste runden begynte med utspillene fra professorene Berthold Grünfeld og Thomas Hylland Eriksen som vi kommenterte på lederplass i gårsdagens avis. Professorene fikk Fremskrittspartiets talsmenn anført av Carl I. Hagen og Per Sandberg til å danse på bordene. Intet vakkert syn.

Partene samlet seg om kvelden i «RedaksjonEN», der aftenutgaven av Grünfeld var vesensforskjellig fra morgenutgavens ordbruk. Aftenutgaven formulerte sine synspunkter på innvandreres rettigheter og plikter så nyansert at de fikk tilslutning fra SVs Heikki Holmås. En sikkert skuffet Carl I. Hagen valgte da å holde seg til morgenutgaven og ta den til inntekt for hele Fremskrittspartiets innvandringspolitikk gjennom de siste tjue åra.

Så kom Aftenposten på lederplass i sin egen morgenutgave i går. Der var det som om år med frustrert tilbakeholdenhet fikk slippe fram i et langt lettelsens sukk over at Grünfeld nå hadde gjort det stuerent å mene nesten det samme som Fremskrittspartiet. Bare de danske rasistene til Pia Kjærsgaard var nå blitt «i barskeste laget». Avisa snuste forsiktig på Fremskrittspartiets håpløse forslag om at Norge skal opprette og drive asylmottak i Afrika eller andre steder. At professor Thomas Hylland Eriksen nå har erklært seg som Frp's nyttige idiot i denne saken, tyder på at professoren enten ikke vet om, eller glatt overser, alle juridiske, menneskerettslige og menneskelige problemer ved dette forslaget. For Frp handler det om å spare penger og slippe å ha brune mennesker her i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer