Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aftenposten: Venstre gir opp bensinkampen mot Frp

Budsjett-kameratene forhandler videre.

GRØNNKRANGLING: Venstre-leder Trine Skei Grande nekter å være med på kuttene i bensinavgiften som parlamentarisk leder i Frp, Harald T. Nesvik forsvarer fra regjeringens opprinnelige budsjettforsalg. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
GRØNNKRANGLING: Venstre-leder Trine Skei Grande nekter å være med på kuttene i bensinavgiften som parlamentarisk leder i Frp, Harald T. Nesvik forsvarer fra regjeringens opprinnelige budsjettforsalg. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Aftenposten melder nå at Venstre skal ha gitt seg på kravet om at bensinprisen må øke i takt med prisveksten, og aksepterer regjeringens forslag om å la være å prisjustere, slik at det reellt sett blir et kutt i bensinavgiften.

Ifølge avisa skal statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) ha involvert seg onsdag kveld, og presset gjennom regjeringens opprinnelige budsjettforsalg på dette punktet ved å antyde at de ville stille kabinettspørsmål dersom de ikke fikk gjennomslag.

Konfliktsak Enden er nær når det kommer til budsjettforhandingene mellom regjeringspartiene Høyre og Frp, og støttepartiene Venstre og KrF.

Dagbladet får imidlertid bekreftet at flere viktige saker gjenstår, deriblant bilavgiftstriden mellom Frp og Venstre som den kanskje skarpeste konfliktsaken.

Dagbladet får opplyst at Frp's stortingsgruppe er svært opptatt av gjennomslag på akkurat denne saken, og partiets svalestup på meningsmålingene de siste ukene blir brukt som argument for hvorfor Frp må stå på kravet.

I regjeringens budsjettforslag har Frp fått gjennomslag for ikke å prisjustere bensinavgiften - som i realiteten betyr kutt.

Venstre vil på sin side gjøre det dyrere å bruke forurensende biler - og prioriterer lettelser for hybrid- og el-biler, som del av partiets foreslåtte grønne skatteskifte.

Men nå skal altså Venstre ha gitt seg på dette punktet.

LES OGSÅ: Derfor har forhandlingene sneglet seg avgårde

- Avgjørende møte - Skal vi lykkes med å bli enige til i morgen, er forhandlingene i dag helt avgjørende, sa KrF-leder Knut Arild hareide på vei inn i statssrådssalen på Stortinget for å ta plass ved forhandlingsbordet.

På spørsmål om han var like sterk i troen som i går, da han uttalte at han forventet enighet etter dagens møte, svarte han avvisende:

- Nei, jeg er mindre sikker på en løsning i dag enn i går. Men jeg håper vi i dag iallfall kan finne ut om vi blir enige, for å kunne å nå fristen i morgen.

KrF-lederen la til at han forventet at dagens møte vil kreve flere timer.

Etter det Dagbladet får opplyst, skal det være særlig viktig for Hans Olav Syversen (KrF), som er leder i Stortingets finanskomité, at forhandlingene avsluttes innen fredag, som nå er fristen som må overholdes dersom ikke budsjettdebatten neste torsdag skal utsettes.

Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland, fortalte pressen før møtet at regjeringspartiene stadig har med seg bedre og mer gjennomarbeidede dokumenter, altså tilbud, til sentrumspartiene.

Forhandler på overtid Etter gårsdagens forhandlingsrunde - med påfølgende gruppemøter i alle partiene - endret tonen hos forhandlerne seg sammenlignet med hvordan de har hørtes ut de siste par ukene.

Til gruppemøtene hadde KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande med seg en nær helhetlig skisse til avtale. Hareide uttalte at han hadde tro på en løsning i løpet av dagen i dag.

Regjeringspartiene Høyre og Frp og støttepartiene Venstre og KrF, har forhandlet om budsjett siden tirsdag 4. november - og har for lengst sprengt finanskomiteen interne frist.

Etter en knapp uke uten framgang ble forhandlingene løftet opp til parlamentarisk leder-nivå - og for sentrumspartiene betød det at partilederne Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande tok plass ved forhandlingsbordet i statssrådssalen på Stortinget.

Det skal ha løsnet litt på den fastlåste stemingen, men avstanden er altså fortsatt stor på enkeltsaker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling