Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aftonbladet: Pågrepet 39-åring har uttrykt sympati for IS

Fire drept i Stockholm.

BLE ETTERLYST: Politiet mener mannen de tidligere i dag etterlyste, er identisk med ham de nå har pågrepet. Foto: Politiet
BLE ETTERLYST: Politiet mener mannen de tidligere i dag etterlyste, er identisk med ham de nå har pågrepet. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MÄRSTA/OSLO (Dagbladet): Ifølge den svenske storavisa Aftonbladet har mannen som er pågrepet i forbindelse med dagens angrep i Stockholm, tidligere uttrykt sympati overfor Den islamske stat (IS).

I FORSTAD: 39-åringen ble pågrepet i forstaden Märsta, ikke langt fra Arlanda lufthavn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I FORSTAD: 39-åringen ble pågrepet i forstaden Märsta, ikke langt fra Arlanda lufthavn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Mannen skal være usbekisk statsborger, være 39 år og jobbe i byggebransjen. Han ble pågrepet i forstaden Märsta i kveld, etter at politiet gikk ut med en etterlysning med bilde.

- Familiefar

En bekjent av mannen opplyser til Aftonbladet at 39-åringen har fire barn, og kan ikke tro at han står bak angrepet, som har krevd fire menneskeliv.

- Han snakker aldri om politikk eller religion. Det eneste han snakker om, er å få flere oppdrag, så han kan sende penger hjem til familien, sier den ikke navngitte bekjente.

Ifølge politiet tiltrakk mannen seg oppmerksomhet i en butikk i Märsta fordi han oppførte seg merkelig. Han ble pågrepet et stykke unna, og er nå brakt inn til Stockholm sentrum for avhør.

Grafikk: Kjell-Erik Berg / Dagbladet
Grafikk: Kjell-Erik Berg / Dagbladet Vis mer

39-åringen skal ha pådratt seg fysiske skader, og hevdet overfor politiet å være skyldig i angrepet da han ble pågrepet. Politiet mener han er identisk med mannen på etterlysningsbildene.

- Postet propaganda

Ifølge Aftonbladet har mannen postet propagandafilmer fra IS på Facebook, samt likt bilder av skadde etter terrorangrepet mot Boston Marathon i 2013.

LØPER: Et overvåkingskamera fanget øyeblikket der flere personer løper for livet da lastebilen i Stockholm kommer i full fart ned Drottninggatan i Stockholm. Video: Expressen Vis mer

Det var like før klokka 15 i dag at en rekke mennesker ble meid ned av en lastebil i Stockholm sentrum. Bilen tilhører bryggeriet Spendrups og var i ferd med lossing da den ble kapret umiddelbart før angrepet.

Statsminister Stefan Löfven sa kort tid etter angrepet at han antok det dreide seg om et terrorangrep. I så fall er dette det fjerde terrorangrepet med kjøretøy i Europa i løpet av ni måneder.

Den pågrepne mannen skal bosatt i en annen forstad enn Märsta. En muslimsk mann Dagbladet har snakket med, frykter for sine trosfellers framtid dersom det viser seg at angrepet hadde islamistiske motiver.

- Han må være gal i hodet. Jeg håper dette ikke ødelegger for muslimer i Sverige, sier mannen.

Live-published photos and videos via Shootitlive