Aga anklages for cola-gift

Coca-Cola hevder at det svenske selskapet Aga er skyld i at brusdrikkere i Belgia er forgiftet av verdens mest solgte leskedrikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal ifølge Coca Cola være svensk kullsyre som førte til at 20 skolebarn i Antwerpen måtte sendes på sykehus med kraftige magesyke for et par dager siden.

- Vi er helt uskyldige, sier Agas informasjonssjef Maris Sedlenieks til Aftonbladet.

Med Colas utspill er også Aga dratt med i bruskrigen. Ifølge brusgiganten skyldes forgiftningen av skolebarna dårlig kullsyre. Og det er Aga som leverer kulldioksid til Cola-produksjonen. Ifølge Claes Tellmar i Coca Cola i Sverige var det svovel i kulldioksidet fra Aga, noe som kan føre til magesmerter, men som ikke er dødelig.

Feilfri

- Coca Cola ba oss sjekke kulldioskidet vårt, men ifølge begge testene våre var verdiene helt innen normene. Gassen var altså feilfri når den kom fram, sier Maris Sedlenieks.

- Hva som siden har skjedd når gassen er blitt tappet på flasker kan vi ikke svare for, fortsetter han.

Den belgiske regjeringen som har mer enn én matskandale å håndtere, forbød i går salget av Cola.

- Coca Cola må ta Coke, Sprite og Fanta fra markedet, og ødelegge dem, sa Belgias helseminister Luc van den Bossche i går.

Forbudet er et tilbakeslag for brusgiganten som hadde håpet at salget kunne starte igjen. Nær 100 mennesker i Belgia og Frankrike er blitt syke etter å ha drukket Cola.