Agathon reddet Daniel

STAVANGER (Dagbladet): Lille Daniel (4) stakk plutselig av og ble borte i timevis. Hunden Agathon fant Daniel, klissvåt og kald, i sjøkanten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Grusomt, jeg var så redd at det ikke kan beskrives. Nå er jeg bare overlykkelig over at Daniel kom til rette, forteller moren, Monica Refsnes, til Dagbladet.

Daniel er et sjarmtroll, men han er ikke helt som andre barn og har ikke noe språk. Derfor var mamma Monica ekstra redd for at det kunne skje noe fryktelig.

Redningen ble dachsen Agathon og eieren Ivar Lunde. Men også det var et lykketreff.

Lunde skulle lufte hunden, men fant ut at været var for ufyselig, forteller han til Stavanger Aftenblad. Likevel slapp han hunden ut av bilen, for at den skulle få løpe litt, mens han sjøl ble sittende.

Regnet pisket mot bilen, det blåste stiv kuling, og det var slett ikke utevær verken for guttepjokker eller hunder. Dachsen Agathon løp mot sjøen.

- Etter en liten stund hørte jeg Agathon bjeffe. Når du kjenner hunden godt, så hører du forskjell på om den varsler eller er redd. Denne gangen var det en uvant lyd, lysere på en måte, sier Lunde til Aftenbladet.

Hunden ga seg ikke

Han rullet ned vinduet og ropte på hunden sin. Langt borte kunne han se Agathon drive på med noe i fjæra. Først lystret ikke hunden, det var uvant. Omsider kom den løpende, men ville slett ikke inn i bilen. Agathon bjeffet, det var akkurat som om den sa «kom her, kom her».

Ivar Lunde gikk ut av bilen, og Agathon løp straks mot sjøen. Lunde gikk etter i uværet.

- I sjøkanten satt en liten, forkommen gutt. Han hadde buksene på knærne og var klissvåt, forteller Ivar Lunde til lokalavisa.

Mamma Monica Refsnes hadde i mellomtida sitt livs mareritt. Politi var varslet og var med og søkte etter Daniel. Drosjesjåfører og handlende kom til.

Normalt sitter Daniel i handlevogna og følger mamma til kassa og ut til bilen. Denne dagen satte hun ham på golvet, og plutselig var han helt borte. Monica hadde også med seg sine to andre barn.

- Daniel elsker å gå tur, og han er så veldig glad i sjøen. Det var noen fryktelige timer. Jeg klarer ennå nesten ikke å snakke om de fryktelige timene, sier Monica Refsnes.

Kald og våt

I dag er Ivar Lunde glad for at hunden var så påståelig og tvang ham ned til sjøen. Daniel kunne fort ha snublet og falt i bølgene. Han var allerede våt etter å ha tisset på seg, og i det kalde og våte været hadde han ikke klart seg aleine så mange timene.

HELTEN: Dachsen Agathon varslet eieren Ivar Lunde, og sa på sin måte: «Kom her! Kom her!»
LYKKELIGE: Mamma Monica Refsnes hadde noen fryktelige timer etter at sønnen Daniel (4) plutselig forsvant i et voldsomt uvær i Stavanger.