Agder-politiet: - Lynnedslag og flere personer skadet

14 ungdommer fraktes til sykehus.

TRUFFET AV LYNET: Åtte personer fraktes til sykehus etter at de ble truffet av et lynnedslag på Dvergsøya i Agder. Foto: EIVIND PEDERSEN
TRUFFET AV LYNET: Åtte personer fraktes til sykehus etter at de ble truffet av et lynnedslag på Dvergsøya i Agder. Foto: EIVIND PEDERSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Agder politidistrikt la ut en melding på Twitter klokka 15.45 i dag, der de melder om at flere personer er skadet etter lynnedslag på Dvergsøya.

- I alt 14 ungdommer har blitt fraktet til sykehus etter at de ble skadd av lynnedslaget, opplyser politiinspektør Magnus Andreassen ved Agder politidistrikt til Dagbladet.

Klassetur Ungdommene er elever i 1. klasse ved Gimle videregående skole i Kristiansand. De skulle etter planen overnatte på Dvergsøya til i morgen, men de vil nå i stedet bli fraktet tilbake til Kristiansand, opplyser Andreassen.

Tidligere i dag fortalte operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder-politiet at åtte personer var rammet av lynnedslaget.

- Åtte personer kjøres nå til Tømmerstø brygge. Der står en ambulanse klar som vil frakte dem videre til Sørlandet sykehus i Kristiansand, sa Klausen til Dagbladet.

- Ingen av de åtte framstår som alvorlig skadd, la han til.

- Hodepine og kvalme Politiinspektør Andreassen forteller at ingen av skoleelevene ble direkte truffet av lynet.

- Tidligere i dag var det snakk om åtte skadd, men det er noen som har følt seg uvel etterpå. De opplever hodepine og kvalme, og blir derfor tatt inn på sykehus for en sjekk, sier han.

- Det er ingen av dem som har synlige skader, sier Andreassen.

Sykehus varsler pårørende Politiet fikk melding om lynnedslaget klokka 15.45.


- Nødetatene var raskt på plass, og det virker som man nå har situasjonen under kontroll, sier Andreassen til Dagbladet.

- Pårørende til skadde barn blir kontaktet av sykehuset i løpet av få minutter. Det er ikke nødvendig å ringe og sjekke, skriver Agder-politiet på Twitter.

Dagbladet følger saken.

HENTET ELEVENE: Nødetatene var raskt på plass etetr at meldingen om lynnedslaget kom, sier politiinspektør Magnus Andreassen. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet
HENTET ELEVENE: Nødetatene var raskt på plass etetr at meldingen om lynnedslaget kom, sier politiinspektør Magnus Andreassen. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet Vis mer