Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Agderpolitiet godtar foretaksstraff

Politimesteren i Agder, Bjørn Hareide, har godtatt foretaksstraffen som politidistriktet ble ilagt av statsadvokaten etter manglende tilsyn med arrestene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at en 36 år gammel mann døde på cella i Arendal i januar i fjor, konkluderte Det særskilte etterforskningsorgan (SEFO) med en innstilling om foretaksstraff på grunn av brudd på instruksene om tilsyn med innsatte.

Statsadvokatene i Vestfold og Telemark utferdiget på bakgrunn av dette et forelegg på 50.000 kroner mot politidistriktet for grov uforstand i tjenesten.

- Når en overordnet påtalemyndighet på bakgrunn av SEFOs etterforskning kommer til dette resultatet, så erkjenner jeg at det har vært for dårlig hos oss. Som en konsekvens så vedtar jeg foretaksstraffen på vegne av politidistriktet, sier politimester Bjørn Hareide til NTB.

Hareide har hele tiden beklaget situasjonen og har skjerpet rutinene ved politidistriktet. Han mener at de tiltakene som er innført etter at forsømmelsene ble vedtatt er tilstrekkelige, og sier at ingen øvrige disiplinære tiltak vil bli satt i verk.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media