Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Agdestein til sak mot P4

Sjakk-esset Simen Agdestein føler seg misbrukt i en radioreklame. Nå krever han 20 000 kroner i oppreisning fra P4. - Helt uaktuelt, sier P4-sjef Kalle Lisberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Radioreklamen handler om «Simen Bogdastein» som spiller sjakk hele uka, bortsett fra lørdag. Da spiller han Lotto. Og denne koblingen liker den tidligere landslagsspilleren i fotball dårlig.

- Jeg oppfatter dette som misbruk av navnet mitt, sier Agdestein til Dagbladet.

Han har engasjert advokat Gunnar Martin Kjenner i advokatfirmaet Schjødt - som på vegne av Agdestein har sendt radiokanalen et erstatningskrav på 20 000 kroner.

- Jeg synes det er ganske frekt å bruke navnet mitt uten å spørre. For meg er det et viktig prinsipp å kunne beskytte mitt eget navn, mener stormesteren i sjakk.

- Uforståelig

Både Agdestein og advokat Kjenner trekker paralleller til fjorårets mye omtalte sak, der NRK-kjendisen Pål Bang-Hansen krevde erstatning fra P4 for en radioreklame der stemmen hans ble imitert. Bang-Hansen vant saken, og fikk 20000 kroner i erstatning.

- Jeg mener at denne saken er verdt omtrent det samme, sier Agdestein.

Det mener ikke P4-sjef Kalle Lisberg.

- Dette er veldig overraskende og uforståelig. Vi avviser selvsagt kravet, sier Lisberg til Dagbladet.

Prinsippsak

Han mener dette er en uskyldig og humoristisk reklame der ingen blir forledet til å tro at det faktisk er Simen Agdestein som medvirker, og derfor ikke likner Bang-Hansen-saken.

- Vi krenker ikke Agdestein. Men hvis han føler seg såret av reklamen, skal vi stoppe den umiddelbart. Men vi betaler ingen erstatning, og kjører saken i rettssystemet hvis det blir nødvendig, sier Lisberg.

Som synes det er «vanskelig å ikke stille spørsmål ved om Agdesteins motiver» for erstatningskravet.

- Hvis jeg blir tilbudt 20000 kroner, ville jeg helt sikkert ikke tatt imot dem. Dette handler ikke om penger, men prinsippet om å kunne beskytte sitt eget navn, sier Agdestein.