Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åge Korsvold trakk seg ...igjen

I kveld ble det klart at den avgåtte Storebrand-lederen Åge Korsvold også måtte trekke seg som styreformann i Orkla. Dermed er fallet komplett for en av de mektigste mennene i norsk næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har besluttet å meddele bedriftsforsamlingens formann i Orkla at jeg ønsker å stille min plass i styret til disposisjon. Jeg legger til grunn at det kan velges nytt styremedlem og ny styreformann på ordinært bedriftforsamlingsmøte onsdag 11. oktober, sa Åge Korvold til pressen etter styremøtet.

Torsdag 21. september ble Åge Korsvold valgt til styreformann i Orkla. I dag - bare 18 dager seinere - var det slutt.

Mannen som ble håndplukket til blant annet å granske sin mangeårige venn, Jens P. Heyerdahl, har ikke lenger nødvendig tillit etter at styret i Storebrand ga ham sparken.

I forrige uke gikk Korsvold av som konsernsjef i Storerband på grunn av bråk rundt opsjonsavtaler, bruk av representasjonsbolig som bolig og kometkarrieren i Storebrand for hans gravide samboer.

Hvistendahl tar over?

Nyvalgt styremedlem Finn Hvistendahl er en meget sannsynlig kandidat som ny styreformanni den norske næringslivsgiganten. Hvistendahls kandidatur begrunnes blant annet med at han er en person som er uavhengig og har stor integritet. Hvistendahl ble sparket som konsernsjef i DnB våren 1998 av daværende styreformann Gerhard Heiberg. I dag driver Hvistendahl for seg selv og sitter i flere styrer, blant annet for Elkem, Statoil og Dyno Nobel.

Jakter på hemmelig storaksjonær

Styret i Orkla vil engasjere ekstern bistand for å granske den hemmelige aksjeposten på 20 millioner aksjer som i dag er registrert på Deutsche Bank.

Styret i Orkla har avholdt samtaler med hovedledelsen i selskapet. I disse samtalene er det ikke framkommet nye opplysninger om aksjeposten, og styret vil gå videre med undersøkelser i saken, heter det i en pressemelding fra styret i Orkla.

(Dagbladet.no følger saken)

GIKK AV: Åge Korsvold gikk i kveld av som styreformann i Orkla, melder NRK.