Aggressiv hund avlivet

Hundepasser og hundefanger angrepet av bull mastiff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hunden som bet en kvinne og en hundefanger i Froland i Aust-Agder, ble avlivet i 22-tiden mandag kveld.

Avlivningen skjedde i samråd med eierens familie, skriver Fædrelandsvennen. Også politiet mente hunden måtte avlives, og saken behandles nå videre av Arendal politistasjon.

— Hunden ble avlivet mandag kveld av en veterinær. Dette fordi hunden var farlig for andre, sier Finn Sigurd Josephsen ved redningstjenesten Viking Arendal.Hendelsen skjedde på Kverve i Froland kommune i Aust-Agder mandag kveld.

Bull mastiff
En kvinne ble bitt av en hund, sannsynlig en bull mastiff, og kjørt til sykehus med det som betegnes som større skader. Også hundefangeren ble bitt av den aggressive hunden.

— Etter det jeg forstår, har hunden bitt andre folk før, blant andre eieren, sa Thomas Fidje ved Viking Arendal til Fædrelandsvennen mandag.

— Kvinnen var i ferd med å mate hunden hun passet på, da den satte tennene i henne, sier operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder politidistrikt.

Kvinnen ble kjørt til Sørlandet sykehus i Arendal med det politiet betegner som uavklarte, men større skader.

Helt amok
Viking Redningstjeneste ble tilkalt, men også for hundefangeren ble møtet med den firbeinte ublidt.

- Politiet sa at den var aggressiv, og at en person var blitt bitt. Men at den var så aggressiv hadde vi ikke trodd.

- Den gikk helt amok da vi forsøkte å hente den, sier hundefanger John Solberg ved Josephsen Bilberging/Viking Arendal til avisa.

Også Solberg ble bitt, selv om han hadde på seg kraftige skinnhansker.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer