Aggressiv jaktmaskin invaderer California

Spiser opp inntektsgrunnlaget til lokale fiskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En ny amerikansk studie konkluderer med at kjempeblekkspruter som kan bli over to meter lang og 50 kilo tung invaderer farvannene i det sentrale California for tiden.

Ifølge studien spiser den opp all ansjosen, lysingene og annen kommersiell fisk som lokale fiskere drar nytte av, melder nyhetsbyrået AP.

Blekkspruten er ifølge nyhetsbyrået en aggressiv jaktmaskin med tunfisk og hai som sine argeste konkurrenter. Den forandrer spisevanene sine i forhold til hva som finnes av- for blekkspruten- godbiter i de farvannene den ferdes.

– En ny nådeløs jakter her i California vil kanskje bli et nytt bytte for fiskerne her å kjempe om, sier mannen bak studien, forsker Louis Zeidberg ved universitetet i Stanford.

Og i juni fikk de lokale fiskerne napp i kroken og viste stolt frem kjempefangsten til pressen.

Den glupske kjempeblekkspruten finnes vanligvis bare i de varmeste strøkene nær ekvator i Stillehavet, men de siste årene har den nærmest seg California.

– Den har til og med blitt observert i de iskalde vannene rundt Alaska, sier Zeidberg.

FANGA BEISTET: Lokale fiskere i California fanga i juni flere kjempeblekkspruter som har invadert kysten av den amerikanske staten den siste tida. FOTO: AP Photo/Ventura County Star/Dana Rene Bowler
FANGA BEISTET: Lokale fiskere i California fanga i juni flere kjempeblekkspruter som har invadert kysten av den amerikanske staten den siste tida. FOTO: AP Photo/Ventura County Star/Dana Rene Bowler Vis mer