Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Agnes (100) jubler: Får flytte inn på gamlehjem med sønnen (80)

- Det var den eneste måten vi kunne få se hverandre på.

GLEDE: Agnes Olesen og Bent Holst finner stor glede i hverandres selskap. Foto: Per Algreen / Horsens kommune
GLEDE: Agnes Olesen og Bent Holst finner stor glede i hverandres selskap. Foto: Per Algreen / Horsens kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er jubel og glede ved gamlehjemmet Dronning Ingrids Hjem i Brændstrup i Danmark.

Der bor det nemlig to stykker som har et nært forhold til hverandre. Agnes Olesen (100) og Bent Holst (80) er mor og sønn.

100-årsfeiring

Bent var en av de aller første som flyttet inn på det flunkende nye gamlehjemmet i august i fjor. Allerede da var planen at også mor Agnes skulle flytt dit. Men, det sto en ting i veien:

Agnes var nemlig travelt opptatt med å planlegge sin 100-årsdag. Så snart feiringen var unnagjort, var også den spreke 100-åringen klar for å flytte.

Og dermed fikk de begge hver sin leilighet på gamlehjemmet. Selv om man ikke kan slå fast at de bor sammen, så føles det sånn for de to. Tidligere bodde de i hver sin boligblokk i Horsens, og nå er de glad for at to leiligheter i gamlehjemmet ble tilgjengelig omtrent på samme tid.

- Det var den eneste måten vi kunne få se hverandre på, sier Bent Holst, ifølge TV Syd.

For Bent har vært såpass dårlig at mora har vært bekymret for om han noen gang skal kunne gå igjen. Men nå bor de såpass nærmer at de kan tilbringe mye tid sammen, og Bent er såpass oppegående at han kommer seg rundt med rullator.

Mat for humøret

Bent og Agnes spiser frokost sammen hver dag og går på handleturer sammen.

- Det betyr mye for meg at Bent også har flyttet hit. Den gode maten får også humøret til å stige, sier Agnes.

De to har ikke alltid tilbrakt like mye tid sammen. Bent har nemlig hatt en jobb som har gjort at han er mye på farten. Og kanskje nettopp derfor setter de to så stor pris på det daglige samværet.

Den gleden de to viser over å få tilbringe tid sammen smitte i alle fall over på omgivelsene.

- Det er skjønt å se to mennesker som kvikner til, og det er virkelig tilfelle med Agnes og Bent. Det er helt tydelig at både Agnes og sønnen allerede har fått det mye bedre i løpet av den korte tiden de har bodd her, sier en av de ansatte ved gamlehjemmet, Karin Andersen, i en pressemelding fra Horsens kommune.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!