<strong>LUKKEDE DØRER:</strong> Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører da Agnes' ektemann ble framstillt for varetektsfengling i Jæren tingrett onsdag. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet
LUKKEDE DØRER: Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører da Agnes' ektemann ble framstillt for varetektsfengling i Jæren tingrett onsdag. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet Vis mer

Agnes' ektemann (34) varetektsfengsles i fire uker

Erkjenner ikke straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JÆREN TINGRETT (Dagbladet): Ifølge TV2 ble ektemannen til Agnes Elisabeth Müller (34) varetektfengslet i fire uker. Det kom fram etter nesten fem timer bak lukkede dører i Jæren tingrett i dag.

Den tyske mannen (34) ankom retten klokka 13, iført blå hettegenser. Han satt med hodet bøyd ved siden av sin advokat, Ørjan Eskeland, mens retten ba at møtet skulle gå for lukkede dører.

- Han har sine tanker og teorier om hvor hun er, sa den sikta mannens forsvarer, Ørjan Eskeland om Agnes Elisabeth Müller (34) - som har vært savnet siden Skjærtorsdag - etter møtet.

- Han erkjenner ikke straffskyld og er frustrert og overrasket, sier hans advokat Ørjan Eskeland til TV2 da kjennelsen var klar.

- Besøksforbud 34-åringen er siktet for forsettelig drap, men nekter straffskyld og ville derfor begjære seg løslatt. Det var av hensyn til etterforskninga at møtet foregikk uten at pressen fikk være tilstede.

<strong>VIL BEGJÆRE SEG LØSLATT:</strong> - Han står fast ved at han ikke har gjort dette, og erkjenner ikke straffeskyld, har advokat Ørjan Eskeland sagt om sin klient, Agnes' ektemann, tidligere. Foto: Endre Vellene
VIL BEGJÆRE SEG LØSLATT: - Han står fast ved at han ikke har gjort dette, og erkjenner ikke straffeskyld, har advokat Ørjan Eskeland sagt om sin klient, Agnes' ektemann, tidligere. Foto: Endre Vellene Vis mer

Fram til mandag hadde ektemannen status som vitne i saken, men ble siktet etter på grunn av tekniske spor og motstridende forklaringer til politiet. De har forløpig ikke ønsket å gå nærmere inn på forklaringen hans.

- Vi vil begjære ektemannen varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud, hvorav de to første undergitt fullstendig isolasjon, sa Kristin Nord-Varhaug, politiinspektør og aktor i saken, i en pressemelding onsdag morgen.

Kjennelsen i saken er også unntatt offentligheten.

Tobarnsmoren Agnes ble sist sett Skjærtorsdag, men ble først meld savnet lørdagen etter, tre dager seinere. Hun er fortsatt savnet.

<strong>I MØTE:</strong> Advokat Ørjan Espeland og Aktor Kristin Nord-Varhaug er på plass i Jæren tingrett, sammen med Agnes' ektemann. Foto: Endre Vellene
I MØTE: Advokat Ørjan Espeland og Aktor Kristin Nord-Varhaug er på plass i Jæren tingrett, sammen med Agnes' ektemann. Foto: Endre Vellene Vis mer

Politiet mener ektemannen, som nekter straffskyld, har drept kona.

- Vi tror nå at Agnes er drept. Det er skjellig grunn til å mistenke ektefellen til Agnes for å ha drept henne, sa Nord-Varhaug til Dagbladet etter pressekonferansen på Stavanger politihus i går.

- Skulle separeres Ifølge kilder Aftenbladet har snakket med, var ekteskapet i ferd med å ende i separasjon, hvorpå Agnes etter planen skulle flytte tilbake til Tyskland, hvor hun er fra.

Siktede er også fra Tyskland, og ifølge avisa skal det ha blitt foretatt en meglertakst på ekteparets eiendom på Eikeland i Espedalen.

- Omstendighetene rundt forholdet mellom de to er selvfølgelig noe vi etterforsker, men det vil jeg ikke gå noe nærmere inn på, sa Nord-Varhaug til Dagbladet om påstandene.

<strong>LETER FORTSATT:</strong> Krimteknikere jobber onsdag formiddag fortsatt inne og utenfor familieboligen til Agnes Elisabeth Müller. Foto: Endre Vellene
LETER FORTSATT: Krimteknikere jobber onsdag formiddag fortsatt inne og utenfor familieboligen til Agnes Elisabeth Müller. Foto: Endre Vellene Vis mer

Mannens forsvarer, Ørjan Eskeland, vil ikke kommentere innholdet av den siktedes forklaring, men sier han står fast ved at han ikke har tatt livet av kona.

- Spurte om jeg hadde hørt - Han står fast ved at han ikke har gjort dette, og er kjenner ikke straffeskyld, sier Eskeland. Ifølge Eskeland har 34-åringen det tungt etter siktelsen. Han ønsker likevel å samarbeide med politiet.

Politiet og advokaten er svært sparsommelige på detaljer, og har unnlatt kjennelsen fra offentligheten - hvilket er svært sjeldent.

- Jeg skulle gjerne ha uttalt meg om forklaringen i media, men jeg føler ikke at jeg kan det slik som retten nå har lagt lokk på saken, sier advokaten.

- Hvordan forklarer han at han ikke meldte henne savnet før etter nærmere tre dager?

9.5.4 Lukkede dører:

Det fremgår av domstolsloven § 124 at rettsmøter er offentlige med mindre annet er bestemt i lov eller av retten i medhold av lov.

Ifølge domstolsloven § 125 har imidlertid retten adgang til å beslutte at forhandlingene skal gå for lukkede dører. I bestemmelsen regnes det opp ulike situasjoner der retten kan beslutte lukkede dører. Dette gjelder blant annet saker der hensynet til privatlivets fred eller til ærbarhet krever det (domstolsloven § 125 bokstav b).

Kilde: Regjeringen.no.

- Jeg vil ikke gå inn på forklaringen hans, men han er klar på hvor han var. Han husker alt. Vi ber selvfølgelig politiet om å etterforske de opplysningene, sa Espeland til Dagbladet etter møtet.

I dag skriver Dagbladet om en av parets nærmeste naboer, Sigve Schelbred, som snakket med ektemannen like før han ble siktet i saken.

- Jeg var oppe hos dem for å fortelle at sauene mine gikk løs, og da spurte han meg om jeg hadde hørt at hun var savnet. Han fortalte at det var over alt på nyhetene, sier Schelbred.

Agnes Elisabeth Müller snakker godt norsk med tysk aksent. Hun er cirka 170 høy, med normal kroppsbygning. Da hun forsvant var hun trolig kledd i blå jeans, hvit jakke og lysebrune sko.

<strong>MELDT SAVNET I PÅSKA:</strong> Agnes Elisabeth Müller (36) har vært savnet siden onsdag 16. april. Ektemannen meldte henne savnet 19. april.  Foto: Politiet
MELDT SAVNET I PÅSKA: Agnes Elisabeth Müller (36) har vært savnet siden onsdag 16. april. Ektemannen meldte henne savnet 19. april. Foto: Politiet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer