Ågot Valle: - Grovt

- Dette er grovt. Det stiller hele ordningen med etterlønn for statsråder i miskreditt. Tønne bør betale tilbake pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik reagerer lederen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Ågot Valle (SV), på opplysningen om at Tore Tønne fikk etterlønn i tre måneder etter at han gikk av som statsråd, samtidig som han, i strid med reglene, tjente 36000 kroner dagen som rådgiver og deretter har opparbeidet honorar som styremedlem i Kværner.

- At statsråder går over til å bli konsulenter, er i seg selv lite heldig. At de gjør det uten å ilegge seg en karantenetid mellom statsrådtida og en ny tilværelse som konsulent for næringsliv og organisasjoner, er enda mindre heldig.

- Når det så viser seg - som i dette tilfelle - at man både får utbetalt etterlønn og samtidig utfører oppdrag man tar 36000 kroner dagen for, da er det grovt. Etterlønna er der jo også for å gi rom for en karantenetid. Tønne har med sin handlemåte satt hele etterlønnsordningen i miskreditt. Hvis det forholder seg slik jeg nå har fått saken framstilt, bør Tønne i anstendighetens navn betale tilbake den etterlønna han har fått for mye, sier Ågot Valle.