Ågot Valle: - Grovt

- Dette er grovt. Det stiller hele ordningen med etterlønn for statsråder i miskreditt. Tønne bør betale tilbake pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Slik reagerer lederen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Ågot Valle (SV), på opplysningen om at Tore Tønne fikk etterlønn i tre måneder etter at han gikk av som statsråd, samtidig som han, i strid med reglene, tjente 36000 kroner dagen som rådgiver og deretter har opparbeidet honorar som styremedlem i Kværner.

- At statsråder går over til å bli konsulenter, er i seg selv lite heldig. At de gjør det uten å ilegge seg en karantenetid mellom statsrådtida og en ny tilværelse som konsulent for næringsliv og organisasjoner, er enda mindre heldig.

- Når det så viser seg - som i dette tilfelle - at man både får utbetalt etterlønn og samtidig utfører oppdrag man tar 36000 kroner dagen for, da er det grovt. Etterlønna er der jo også for å gi rom for en karantenetid. Tønne har med sin handlemåte satt hele etterlønnsordningen i miskreditt. Hvis det forholder seg slik jeg nå har fått saken framstilt, bør Tønne i anstendighetens navn betale tilbake den etterlønna han har fått for mye, sier Ågot Valle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer