Agressiv arveprins

- Vi vil ikke akseptere at det flotte landet vårt som vi har sett en flik av i dag, blir invadert av kriminelle utlendinger, sa Terje Søviknes, landets eneste Frp-ordfører, på landsmøtet i dag. Søviknes konkurrerer med Siv Jensen om å overta partiet etter Carl I. Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Carl I. Hagen var moderat og til dels forsonlig i omtalen av innvandrere, og 1. nestleder Siv Jensen snakket om skatt og økonomi, kom 2. nestleder Terje Søviknes med et agressivt innvandringsfiendtlig innlegg på Frps landsmøte i dag.

- Vi vil ikke ha det sånn at vi invaderes av utlendinger, mange av dem kriminelle, som vil ha del av velferden vår, sa Søviknes som fikk trampeklapp av delegatene og anerkjennende skulderklapp av den sterkt innvandrerfiendtlige Vidar Kleppe.

Søviknes innlegg vakte oppsikt, men han avviser at han sa noe annet enn det som er velkjente toner fra partiet. Til pressen sa han at det var avtalt på forhånd i partiledelsen at han skulle snakke om innvandring mens Hagen og Jensen skulle konsentrere seg om økonomi og aktuelle spørsmål.

- Du understreket også at Frp vil i posisjon, men bidrar ikke agressive anti-innvandringsinnlegg til at dere skyver de andre partiene fra dere?

- Hvis valgresultatet gir grunnlag for regjeringsforhandlinger, blir det et spørsmål om hva en kan fire på og hva en vil stå knallhardt på. Å legge bort hele vår innvandrings- og flyktningepolitikk blir aldri aktuelt. Vi vil bl.a. stå hardt på en innstramming i praktiseringen av utlendingsloven i forhold til Bondevik-regjeringens praksis, sier Søviknes.

KJEMPER: Terje Søviknes og Siv Jensen konkurrerer om Frp-makten etter Hagen.